Τρεις έφηβοι που αγωνίζονται για να σωθεί ο πλανήτης
Και δεν είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ

H 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ κατάφερε, μέσω της δράσης και του λόγου της τους τελευταίες μήνες, να τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον και παράλληλα να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, περισσότερο αρνητικές παρά θετικές.

Αυτό γιατί, δεν είναι λίγοι οι επικριτές της στα social media, που διακαώς προσπαθούν να αποδομήσουν την οικολογική ευαισθησία από τα κίνητρά της, αποκαλώντας την “νεοφιλελεύθερο Χίτλερ”, λέγοντας πως η περσόνα της είναι σκέτο μάρκετινγκ και πως η ίδια απλά υπηρετεί αφανή συμφέροντα της βιομηχανίας της οικολογίας.

Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό, το πρόσωπο της οργισμένης 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ φιγουράρει στα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε πρωτοσέλιδα και πρώτα θέματα ηλεκτρονικού τύπου και λόγος υπάρχει.

Η ίδια μάλιστα, ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, απευθύνθηκε στους μεγάλους ηγέτες κρατών, κατηγορώντας τους ότι της έκλεψαν τα όνειρα (“Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας»), καθώς, σύμφωνα με την ίδια, σε μια περίοδο ραγδαίων κλιματικών αλλαγών, εκείνοι εξακολουθούν, όπως ανέκαθεν κάνουν, να ασχολούνται με τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης και να κυνηγάνε το χρήμα.

Ωστόσο, παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται για τη 16χρονη ακτιβίστρια, εκείνη όντως αποτέλεσε την κινητήριο έμπνευση για την παγκόσμια εφηβική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019, στην οποία μάλιστα συμμετείχε δυναμικά και η Ελλάδα, με μαθητές και μαθήτριες να μην πηγαίνουν σχολείο και να διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής στο Σύνταγμα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου φέτος, λοιπόν, εκατομμύρια νέοι και νέες από ολόκληρο τον πλανήτη, αντί να πάνε στο σχολείο, όπως κάθε μέρα κάνουν, προτίμησαν να πάρουν μέρος στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα, η οποία ασφαλώς είχε ως πυρήνα τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία.

Μέσα από αυτήν τους την κινητοποίηση, οι έφηβοι από όλο τον κόσμο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες των κρατών και πέρασαν, με τον δικό τους τρόπο, το μήνυμα ότι όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη και δράση, αν όντως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πότε πρέπει να γίνει αυτό;

Μάλλον τώρα.

Στο βίντεο του Great Big Story που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι ιστορίες τριών εφήβων, καθώς εκείνοι προετοιμάζονται για τη μεγάλη πορεία που αφορά την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, παρακολουθούμε την πορεία της 16χρονης Sophie Anderson, της 17χρονης Kiana Low και του 15χρονου Alessandro Dal Bon, λίγο πριν βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της αδιαφορίας για την κλιματική αλλαγή και να διαμαρτυρηθούν για την επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης των συνεπειών της.

Δες ακόμα: Η ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τις επιθέσεις που δέχεται μέσω social media

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
8'
40 - 34
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;