Διήμερο χάους στην Αθήνα με απεργία και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Από neolaia.gr Team 1 Οκτωβρίου 2019

Η απεργία που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 2/10 και μεθαύριο Πέμπτη 3/10, αναμένεται να καθηλώσει λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για αύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας.

Στην απεργία αυτή θα πάρουν μέρος με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ, όπως και η απεργία της περασμένης εβδομάδας, έτσι και η επικείμενη απεργία στις 2 Οκτώβρη, αποτελεί αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα εξής μέσα μαζικής μεταφοράς: Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – 02/10 & 03/10

-Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δε θα λειτουργήσει, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

-Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

-Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών:

«Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και την Πέμπτη 3 Οκτώβρη. Αν πραγματοποιηθούν οι απεργίες, δε θα γίνει κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Αναμένονται αποφάσεις και για τα υπόλοιπα μέσα.

Δείτε αναλυτικά στο athenstransport.com

24ωρη απεργία και στα σούπερ μάρκετ την Τετάρτη

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486