Babo Koro live @ Σταυρός του Νότου
Babo Koro σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, η γιαγιά που χορεύει και τραγουδάει. Αυτή η τρομερή παρέα μουσικών έρχεται στις 18 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για να πιάσει τον χορό από εκεί που τον άφησε!

Babo Koro live

Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή

Opening: Βασίλης Πετρίδης & οι Γκαϊλέ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Babo Koro σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, η γιαγιά που χορεύει και τραγουδάει.

Και πώς θα μπορούσε αλλιώς, αφού πρόκειται για το συγκρότημα που συζητήθηκε όσο λίγα φέτος, χάρη στα εκρηκτικά τους live που ξεσηκώνουν και γιαγιάδες, αλλά και στα τραγούδια του πρώτου τους album “Σίσυφος”, που όχι απλώς ακούγεται, αλλά κυρίως… χορεύεται!

Αυτή η τρομερή παρέα μουσικών έρχεται στις 18 Οκτωβρίου για να πιάσει τον χορό από κει που τον άφησε τους προηγούμενους μήνες.

Αγαπούν την πολυφωνική παράδοση και την πεντατονία της Ηπείρου, το χορευτικό κλίμα των πανηγυριών του ελληνικού Βορρά, τη γοητεία του swing, την τσιγγάνικη περιπλάνηση και αυθορμητισμό, την rock αμεσότητα και τη λαϊκή απλότητα, φτιάχνοντας έναν ήχο προσωπικό και εξωστρεφή.

Το “Σίσυφος” έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και το μουσικό βίντεο του “Γέλα μου”, που ήδη έχει ξεχωρίσει, αφηγείται μία συνταρακτική ιστορία για τον ξενιτεμό και την προσφυγιά, τον έρωτα και τη θύμηση, μέσα από τη μοναδική ματιά του εξαιρετικού Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο τραγουδοποιός Βασίλης Πετρίδης με τους Γκαϊλέ. Ο Βασίλης Πετρίδης μας συστήθηκε με τα “Δανεικά και Κλεμμένα”, ένα δίσκο που είχε την υποστήριξη του Θανάση Παπακωνσταντίνου και περιέχει όλους τους ήχους που αγαπά: το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, τον έντεχνο ήχο και τη ροκ μουσική. Ήδη από αυτόν έχουν αγαπηθεί τραγούδια όπως: «Εμμονές», «Φέρνω Τα Πέρατα Κοντά», «Φροσούλα», «Γιασεμί» κ.ά. Με κύριο κορμό τους Γκαϊλέ, σχηματίζουν ένα επταμελές μουσικό σύνολο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους ζωντανές εμφανίσεις σε δεκάδες φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Οι Babo Koro είναι οι:

Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν) | Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα, φωνή) | Δημήτρης Αναστασίου (βιολί) | Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή) | Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά) | Χρήστος Κυριαζής (σαξόφωνο) | Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπάσο)

Τους Γκαϊλέ στα live αποτελούν οι:

Βασίλης Πετρίδης (φωνή, λαούτο) | Γιώργος Βαρτσάκης (ακουστική κιθάρα) | Μηνάς Βακαλούδης (κοντραμπάσο) | Χαριτίνη Κώττη (βιολί) | Γιώργος Καρακούλιας (ηλεκτρική κιθάρα) | Κώστας Αναγνώστου (τύμπανα) | Στέλλα Γιαλτζή (φωνή)

Info:

Ώρα προσέλευσης: 21.30

Γενική είσοδος: 13€ (με μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή

Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;