24ωρη απεργία αύριο (02/10) - Δείτε ποια μέσα τραβάνε χειρόφρενο
Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν αύριο και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για αύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας.

Στην απεργία αυτή θα πάρουν μέρος με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ, όπως και η απεργία της περασμένης εβδομάδας, έτσι και η επικείμενη απεργία στις 2 Οκτώβρη, αποτελεί αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα εξής μέσα μαζικής μεταφοράς:

Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – 02/10 & 03/10

-Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δε θα λειτουργήσει, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

-Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

-Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών:

«Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και την Πέμπτη 3 Οκτώβρη. Αν πραγματοποιηθούν οι απεργίες, δε θα γίνει κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Απεργία στα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

Απεργία εργαζομένων

-Λουκέτο βάζουν οι τραπεζουπαλληλοι για 24 ώρες στις τράπεζες

– Λογιστές, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιήσουν απεργία

– Στάση εργασίας απο τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις νομαρχίες.

– Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Πορείες

Για την απεργία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, καλούν στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 11:00, στα Χαυτεία.

24ωρη απεργία και στα σούπερ μάρκετ την Τετάρτη 2 Οκτώβρη

Εκτός από την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), δηλαδή λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, θα πραγματοποιηθεί απεργία και στα σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικότερα:

Το Σωματείο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ νομού Αττικής καλεί τα μέλη της σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετάσχουν στην απεργία, προκειμένου να κλιμακωθεί η κινητοποίηση και η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, μαζί με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που παίρνουν αποφάσεις για κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης, για την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;