Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2019: Η ημέρα που τιμάμε τον τουρισμό και τη συνεισφορά του
Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2019 με κεντρικό θέμα "Τουρισμός και Εργασία"!

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2019 γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Την ημέρα αυτή, υπάρχουν διάφορες δωρεάν εκδηλώσεις, αλλά και η είσοδος σε πολλά μουσεία και αρχαιολογικού χώρους είναι δωρεάν.

Κύριος στόχος της ημέρας αυτής είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας, αλλά και της κάθε χώρας ξεχωριστά. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα κεντρικό θέμα και διάφορες εκδηλώσεις!

Το θέμα Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 είναι “Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους”. Μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικός για την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο τουρισμός. Ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αρκετά σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας και στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Με αφορμή την ημέρα γιορτής του τουρισμού το Υπουργείο Τουρισμού έχει φροντίσει να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Επιπλέον, από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, διοργανώνουν εκδήλωση από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Εκεί θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας. Επίσης, διάφορες εκδηλώσεις θα γίνουν όλο το Σαββατοκύριακο, όπου θα υπάρχει και δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας.

Δες ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2019: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;