Ήδη 12 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ από ηλεκτρονικό τσιγάρο

Από neolaia.gr Team 27 Σεπτεμβρίου 2019

Περισσότερα από 800 κρούσματα ανθρώπων που πάσχουν από πνευμονολογική ασθένεια έχουν καταγραφεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υγειονομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακοίνωσαν εχθές, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που πάσχουν από πνευμονολογικές ασθένειες, άμεσα συνδεδεμένες με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ήδη έχουν καταγραφεί θάνατοι 12 ανθρώπων σε σύνολο περισσότερων από 800 πιθανών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ευθύνονται επίσης για μια πρόσφατη επιδημία στις ΗΠΑ, αφού, όπως ανακοίνωσε το CDC χθες, 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε 10 αμερικανικές πολιτείες.

Οι αρχές κάνουν επίσης λόγο για 805 επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα ασθενών που πάσχουν από πνευμονολογικά προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε 46 πολιτείες.

Αντικαπνιστικός νόμος: Οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα

Αν και οι υγειονομικές αρχές επιμένουν ότι όλοι οι ασθενείς χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καθορίσουν τα αίτια των πνευμονολογικών τους προβλημάτων.

Βάσει των πρώτων αναλύσεων που έχουν γίνει σε κάποιες πολιτείες, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι ασθενείς είχαν χρησιμοποιήσει υγρό αναπλήρωσης που περιείχε THC, την κύρια ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης.

Οι θάνατοι αυτοί έχουν προκαλέσει αναταραχές και στην αναδυόμενη βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αφού η Juul, η μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα, άλλαξε επικεφαλής την Τετάρτη και έχει αποφασίσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

Την Τετάρτη μάλιστα, η πολιτεία της Μασαχουσέτης υιοθέτησε την πιο αυστηρή νομοθεσία από όλες τις αμερικανικές πολιτείες, αποφασίζοντας να απαγορεύσει εντελώς την πώληση προϊόντων που συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο για 4  μήνες.

Δείτε ακόμα: Οι Έλληνες ατμιστές απαντούν για τα κρούσματα πνευμονοπάθειας που συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486