Πότε θα καταβληθεί το επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΠΕΚΑ;
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Με βάση πληροφορίες, η καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες οφείλεται στις διασταυρώσεις που γίνονται στο σύστημα και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Dikaiologitika.gr, το επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες αναμένεται να πληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Αναλυτικότερες πληροφορίες:

Δικαιούχες του προγράμματος είναι τρίτεκνες & πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες:

-είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατάτην 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

-έχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στηνανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2019, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Όλα τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. (βλ. και το σημείο 6 «Χρήσιμες πληροφορίες» σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα).

Ποιες ΔΕΝ είναι δικαιούχες του επιδόματος

Στις δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(π.χ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ.λπ.) ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έτους 2019, θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Δείτε επίσης: 290 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν στη ΔΕΗ – Δείτε σε ποιες περιοχές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;