Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο μετρό του Συντάγματος - Δείτε αναλυτικά
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2019, που είναι στις 29 Σεπτεμβρίου, η ΕΛΙΚΑΡ προσφέρει δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο μετρό του Συντάγματος.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), για 10η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί το πρόγραμμα “Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου” και προσφέρει δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις. Μάλιστα, τις εξετάσεις αυτές μπορείς να τις κάνεις στο μετρό του Συντάγματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, γιατροί από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών θα στήσουν ένα ιατρείο, στην αίθουσα που υπάρχει στο μετρό του Συντάγματος. Εκεί, από σήμερα 26 Σεπτεμβρίου, μέχρι και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλουν όσου ενδιαφέρονται σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Η δωρεάν εξέταση προβλέπει αξιολόγηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού τους. Οι καρδιολόγοι που θα βρίσκονται εκεί θα προσδιορίσουν και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν οι εξεταζόμενοι, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο προσδιορισμός αυτός θα γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Οπότε, αν σε ενδιαφέρει, οι καρδιολογικές εξετάσεις θα γίνονται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα!

Οι γιατροί που θα πραγματοποιούν τις δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους παράγοντες που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία. Οι παράγοντες αυτοί, σύμφωνα με το ΕΛΙΚΑΡ,είναι:

  • Η υπέρταση
  • Η υψηλή χοληστερόλη
  • Το αυξημένο σάκχαρο
  • Η κακή διατροφή
  • Το κάπνισμα
  • Η παχυσαρκία
  • Η έλλειψη άσκησης

Το πρόγραμμα, “Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου” του ΕΛΙΚΑΡ έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η εκδήλωση αυτή και οι προσφερόμενες καρδιολογικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2019, που είναι στις 29 Σεπτεμβρίου.

Δες ακόμα: Γιατί δεν πρέπει να γυμνάζεσαι όταν έχεις νεύρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;