ΓΣΕΕ: Καλεί σε νέα απεργία στις 2 Οκτωβρίου τα συνδικάτα

Από neolaia.gr Team 25 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά την απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα της περιφέρειας σε νέα απεργία για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, σε συνέχεια της απεργίας της περασμένης Τρίτης. Στην απεργία αυτή αποφάσισαν να συμμετέχουν:

 • Το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου, «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά».
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, συντασσόμενο με το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων εκπροσώπησης εργαζομένων της χώρας, αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ανακοίνωσε ότι επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019,  «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα, ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας».
 • Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου του νομού Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) γνωστοποίησε ότι, «μελετώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από επίσημη πληροφόρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για μετάθεση της κατάθεσης του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη εικοσιτετράωρης παμφθιωτικής απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου».
 • Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου σε συνεδρίασή του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες απεργίες στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε και στις 2 Οκτωβρίου 2019.
 • Το Εργατικό Κέντρο του νομού Σερρών επισημαίνει ότι αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας, «ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και καίρια αντίδραση όλων των εργαζομένων στην μη ψήφιση του νομοσχεδίου».
 • Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποφάσισε την προκήρυξη εικοσιτετράωρης κλαδικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 Οκτωβρίου
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Τμήμα Χαλκιδικής
 • Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου
 • ΗΟμοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και
 • Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη νέα αυτή απεργία και άλλα Εργατικά Κέντρα και άλλες Ομοσπονδίες.

Δες επίσης: ΓΣΕΕ: Οι διευκρινίσεις για την καλοκαιρινή και ετήσια άδεια των εργαζομένων!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486