24ωρη απεργία: Δείτε πώς θα λειτουργήσουν σήμερα ΜΜΜ, τράπεζες και σούπερ μάρκετ
Δείτε αναλυτικά!

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική απεργία και κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απεργία σε ΜΜΜ

Το Μετρό και το Τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όμως, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα, καθώς θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Την απεργία αυτή προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας- Πειραιά, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα:

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν: ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και το Αττικό Μετρό.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα 24/09 θα κινηθούν ως εξής:

  • 24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού
  • 24ωρη απεργία για τα λεωφορεία
  • 24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ
  • Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Απεργία σε πλοία

Εκτός από τα ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Απεργία σε τρένα

Και τα τρένα θα πραγματοποιήσουν απεργία. Η απεργία αυτή, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία δύο ημέρες μετά. Αυτό σημαίνει πως την Πέμπτη δε θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.

Απεργία στις Τράπεζες

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα με τρία αιτήματα προς την κυβέρνηση

-Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.

-Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία.

-Να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.

Απεργία Δασκάλων και Καθηγητών

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Απεργία Δημοσιογράφων

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Απεργία σε Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα 24/09 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Απεργία σε σούπερ μάρκετ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων & Σούπερ – Μάρκετ Αθηνών, Πειραιώς, δήμων και κοινοτήτων νομού Αττικής, χαρακτηρίζοντας «αντεργατικό» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Ένωσης;

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη με θέμα το υπό ψήφιση αντεργατικό πολυνομοσχέδιο (που έχει βαφτίσει ως αναπτυξιακό) που καταργεί υπό προϋποθέσεις τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, απαξιώνει τον ΟΜΕΔ, εφαρμόζει το ηλεκτρονικό μητρώο και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τον έλεγχο στα συνδικάτα και πολλά άλλα.

Ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ΕΚΑ, Ομοσπονδίες πανελλαδικά και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24/9/2019 και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00 π.μ.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης».

Δείτε ακόμα: Black Friday 2019: Πότε «πέφτει» η μεγάλη γιορτή των εκπτώσεων;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;