Ανοίγει το νέο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι
Στην οδό Ερατοσθένους ανοίγει το Μουσείο Γουλανδρή, ανανεώνοντας τον μουσειακό χάρτη της πόλης

Επί της οδού Ερατοσθένους, δύο βήματα μακριά από το Καλλιμάρμαρο, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην όμορφη περιοχή του Παγκρατίου, ανοίγει τις πόρτες του το μουσείο Γουλανδρή, αναβαθμίζοντας τον μουσειακό χάρτη της πρωτεύουσας και φιλοξενώντας κορυφαία έργα τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα.

Το νέο μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Οκτωβρίου 2019 και αναμένεται να αποτελέσει ακαταμάχητο πόλο έλξης, τόσο για το εγχώριο, όσο και για το διεθνές φιλότεχνο κοινό.

Στο επιβλητικό κτήριο της οδού Ερατοσθένους 13, στεγάζεται τώρα μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή (από Ελ Γκρέκο, Σεζάν, Βαν Γκογκ, Μονέ, μέχρι Πικάσο, Τουλούζ Λοτρέκ και Χουάν Μιρό), ενώ στο μέλλον αναμένεται να φιλοξενήσει περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το μουσείο Γουλανδρή έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ., εκτείνεται σε 11 ορόφους και εκτός από εκθεσιακούς χώρους, διαθέτει πωλητήριο, café – εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης με 6.000 τόμους, παιδικό εργαστήριο και ένα σύγχρονο αμφιθέατρο 190 θέσεων.

Επιπλέον, εκτός από τις ξεναγήσεις στη συλλογή του, το Μουσείο Γουλανδρή παρέχει προβολές σύντομων ντοκιμαντέρ τέχνης σχετικά με την ιστορία επιμέρους έργων της συλλογής, ενώ ο κατάλογος της Βιβλιοθήκης του, συμπεριλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μονογραφίες, καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά τέχνης, όλα διαθέσιμα στο κοινό για ανάγνωση στον χώρο του αναγνωστηρίου.

Να προσθέσουμε επίσης ότι το Ίδρυμα θα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που καλωσορίζουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημιουργικά εργαστήρια και δραστηριότητες με αφετηρία τις τέχνες και στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ταλέντων.

Στον όροφο του πρώτου υπογείου, υπάρχει ένας χώρος που προορίζεται για τις περιοδικές εκθέσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη έκθεση θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο του 2020.

Δείτε ακόμα: 6 στέκια στο Παγκράτι που δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;