Το marketing στην εποχή της πληροφορικής
Πρόκειται για μια νέα, ανεξερεύνητη περιοχή, η οποία, στο εγγύς μέλλον, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνο στα social media, στη διαφήμιση, και στα ΜΜΕ αλλά ακόμα και στον τρόπο που ζούμε!

Το παραδοσιακό marketing έχει τόσα κοινά με το Digital Μarketing όσα το τηλέφωνο της δεκαετίας του ’60 με τα smartphones. Δηλαδή, μόνο το όνομα και τη βασική λειτουργία. Εκεί όμως που στο παραδοσιακό marketing πιθανολογούσες, ερευνούσες, προσέγγιζες την αγορά στο περίπου, τώρα μπορείς να μιλάς με κάθε πελάτη ή υποψήφιο πελάτη σε προσωπικό επίπεδο και επιπλέον έχεις εκατοντάδες εργαλεία για να μετρήσεις τη σχέση σου με την αγορά και το πώς εξελίσσεται. Είναι λογικό λοιπόν το Digital Μarketing να είναι αντικείμενο όλο και μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις και να απασχολεί όλο και περισσότερο τα στελέχη του μάρκετινγκ, αλλά και τους φοιτητές επιχειρησιακών σπουδών.

Παρά τα άλματα που έχουν γίνει, πρόκειται στην ουσία για νέα, ανεξερεύνητη περιοχή η οποία, στο εγγύς μέλλον, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνο στα social media, στη διαφήμιση, και στα ΜΜΕ αλλά ακόμα και στον τρόπο που ζούμε. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί την τάση. Επειδή όμως δεν γνωρίζουν επαρκώς τη χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων, ψάχνουν κάποιον άνθρωπο «που να ξέρει» για να τα χειριστεί για λογαριασμό τους, χωρίς να κάνουν πάντα επιτυχείς επιλογές, δεδομένου ότι αρκετοί που αυτοσυστήνονται ως γνώστες είναι εμπειρικοί που έχουν ενδεχομένως άνεση σε κάποιες εφαρμογές του διαδικτύου, αλλά άγνοια για τις υπόλοιπες και για την ουσία του marketing.

Tο Digital Μarketing έχει ήδη εξειδικευθεί: E-mail marketing, Mobile marketing, Social media marketing και Web Marketing είναι οι βασικές του υποκατηγορίες οι οποίες έχουν σημαντικές εφαρμογές και στο εσωτερικό μιας επιχείρησης (διοίκηση, εκπαίδευση, αξιολόγηση, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ.). Αυτός είναι ο λόγος που οι σοβαροί επαγγελματίες του Digital Μarketing είναι περιζήτητοι από την αγορά εργασίας. Είναι επίσης υψηλά αμειβόμενοι, καθώς τα αποτελέσματα της δουλειάς τους είναι μετρήσιμα και εύκολα αποδεικνύεται η επίτευξη ή το ξεπέρασμα των στόχων. Επιπλέον το Digital Μarketing είναι το κατ΄ εξοχήν διεθνές εργαλείο marketing που μπορεί να απογειώσει μια τοπική επιχείρηση και να την οδηγήσει με επιτυχία στη διεθνή αγορά.

Την ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένων επαγγελματιών του Digital Μarketing προσπαθούν να καλύψουν ολιγοήμερα σεμινάρια που απευθύνονται σε ήδη στελέχη του marketing και έχουν χαρακτήρα εισαγωγικής ενημέρωσης. Στοχεύουν περισσότερο στο να τους “μπάσουν στο κλίμα”, κι όχι να τους εκπαιδεύσουν πραγματικά στη χρήση των νέων εργαλείων του Digital Μarketing. Είναι προφανές ότι μια επιστήμη που απαιτεί πολλές γνώσεις και τεχνικές ικανότητες, με πολλή πρακτική εφαρμογή, δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί σε ένα Σαββατοκύριακο.

Στην Ελλάδα, εξειδικευμένες σπουδές στο Digital Μarketing προσφέρει το BCA. To πρωτοπόρο κολλέγιο με τη διεθνή κουλτούρα, που εδώ και μισόν αιώνα πρωτοπορεί στις επιχειρησιακές σπουδές, συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Στο τμήμα Digital Μarketing του BCA, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ένα πανίσχυρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μια σίγουρη, καλοπληρωμένη θέση εργασίας αμέσως μόλις αποφοιτήσουν (ή και πιο πριν!) καθώς η αγορά αναζητά εναγωνίως ειδικευμένα στελέχη και δεν τα βρίσκει! Οι ήδη εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν το ευέλικτο ωράριο τμημάτων για επαγγελματίες (βραδυνό ή μόνο ΣΚ). Διδάσκουν “γκουρού” του χώρου του Digital Μarketing, Έλληνες και ξένοι, με ύλη η οποία ανανεώνεται συνεχώς, καθώς οι εξελίξεις στις εφαρμογές είναι κυριολεκτικά καθημερινές!

Το BCA συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Plymouth ένα από τα μεγαλύτερα (με 30.000 φοιτητές) βρετανικά πανεπιστήμια και βραβευμένο με “Queen’s Anniversary Prize”, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να παραχωρηθεί σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, το οποίο απονέμει και τους τίτλους σπουδών. Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Plymouth αναγνωρίζονται σε ολόκληρον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα ως ισότιμα των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Σπουδαστές με καλές επιδόσεις μπορούν να φοιτήσουν ακόμη και δωρεάν, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών του BCA στο οποίο συμμετέχουν οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο κόσμος της αγοράς τις σπουδές του BCA.

Το τμήμα Digital Marketing του BCA στεγάζεται στο νέο city-campus του Κολλεγίου στους Αμπελοκήπους (στο 205 της Λ. Αλεξάνδρας), στο οποίο επίσης προσφέρονται σπουδές στους τομείς των ναυτιλιακών, του τουρισμού, των χρηματοοικονομικών – λογιστικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σε ένα εντυπωσιακό 6ώροφο βιοκλιματικό κτήριο 4.100 τετραγωνικών που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Τομπάζης, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, οι φοιτητές του Digital Marketing αποκτούν μια περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα – ένα password επιτυχίας για τον κόσμο του μέλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;