Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκαλεί ο Χ. Στεργιόπουλος στην απολογία του για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ
Για τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν τον Ιανουάριο του 2013, απολογήθηκε σήμερα ένας από τους δύο δράστες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι επρόκειτο για "ένα περιστατικό της στιγμής, μια παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε"

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί εδώ και δύο μήνες μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στη σημερινή απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, περιγράφοντας το έγκλημα κατά του Σαχζάτ Λουκμάν, ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών.

Ο Στεργιόπουλος είναι ένας από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχζάντ, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Σχετικά με τη στιγμή της δολοφονίας, ο Χρ. Στεργιόπουλος έκανε λόγο για «ένα περιστατικό της στιγμής, μια παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε», με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να σχολιάζει ότι: «Αλίμονο αν μια παρεξήγηση καταλήγει έτσι». Περιγράφοντας το φονικό, ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα και στο Μικτό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως το θύμα τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο, ενώ επέρριψε ευθύνες στον νεαρό εργάτη, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.

Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με ένα μαχαίρι στη μηχανή χωρίς πινακίδες, εκείνος απάντησε ότι «ήταν λάθος μου». 

Αν και με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου, που καταδίκασε τους δύο δράστες σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών, το έγκλημα είχε ρατσιστικά κίνητρα, ο Χρήστος Στεργιόπουλος επέμενε σήμερα απολογούμενος πως δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αν και είδαν ότι «ήταν λίγο μελαμψός, όμως, θα μπορούσε να είναι Έλληνας», αλλά αφού το θύμα «ήρθε καταπάνω μας».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμα ότι, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Διονύσης Λιακόπουλος -που μαχαίρωσε στην καρδιά τον 27χρονο- αντιλήφθηκαν ότι ο Λουκμάν είχε τραυματιστεί βαριά, ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ είπε πως «δεν ήθελαν να το κάνουν».

Πρόεδρος: «Όταν πλησιάσατε και χτυπήσατε 6 φορές σε τι κατάσταση ήταν;»

Κατηγορούμενος: «Εκείνη τη στιγμή τον άφησε και προχώρησε και έφυγε, μετά θεωρήσαμε ότι είναι καλά και φύγαμε.»

Πρόεδρος: «Αυτό το θεωρήσατε ότι είναι καλά;»

Κατηγορούμενος: «Τον είδα να περπατάει. Τα τραύματα που έκανα εγώ, έτσι κι αλλιώς ήταν ελαφρά, έτσι, για να τον ενοχλήσουν μόνο.»

Πρόεδρος: «Σκεφθήκατε αν εκείνος είχε ανάγκη να καλέσετε ασθενοφόρο; Θα μου πείτε, πώς να καλέσετε ασθενοφόρο, όταν λειτουργήσατε έτσι;»

Κατηγορούμενος: «Κυρία πρόεδρε, δε θέλαμε να το κάνουμε, αν θέλαμε θα είχαμε εξαφανιστεί πολύ πιο εύκολα, δε θα πηγαίναμε στο Σύνταγμα.»

Πρόεδρος: «Δε θέλατε να το κάνετε; Και τι θέλατε; Τι επιδιώκατε;»

Κατηγορούμενος: «Εγώ να τον απεγκλωβίσω…»

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο κατέβηκε;»

Κατηγορούμενος: «Κατέβηκε πρώτα το θύμα και μετά κατέβηκε και ο συγκατηγορούμενος (…)»

Εισαγγελέας: «Θέλετε να πείτε ότι σας προκάλεσε;»

Κατηγορούμενος: «Με τη συμπεριφορά του, ναι, αυτό πιστεύω, με τη συμπεριφορά του.»

Πρόεδρος: «Επειδή πέταξε το ποδήλατο;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, αυτό εννοώ.»

Εισαγγελέας: «Μα μας είπατε ότι υπήρχε χώρος να περάσετε.»

Κατηγορούμενος: «Το ποδήλατο ήταν μέσα στη μέση. Δεν κινούνταν όπως όλα τα ποδήλατα.»

Η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από news247 και dikaiologitika

Δείτε ακόμα: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;