ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Δε θα δοθεί νέα παράταση για τους 30.333 ωφελούμενους
ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Δείτε περισσότερα!

Στο νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2019 δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι και όσες έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Αυτό καταγγέλλει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ που συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, η οποία ήταν αρνητική σε όλα και για να τους καθησυχάσει τους είπε ότι ίσως, μελετάται ακόμη, μία δίμηνη παράταση.

Οι 30.000 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή εργασία, όπως τονίζουν, καλύπτουν καθημερινές ανάγκες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Θα μας απολύσουν, ενώ γνωρίζουν – κυβέρνηση και Δήμαρχοι – ότι οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσλάβει νέους ανέργους, σε νέα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά προγράμματα”.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη μη επέκταση των συμβάσεων του Α’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας πάρθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό, Γ. Βρούτση.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες ανέργους.

Στη βάση αυτή, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας βρίσκονται σε διεργασίες για την καταγραφή των αναγκών στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, έτσι ώστε να βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα. Οι θέσεις των ωφελούμενων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή των αναγκών από την τοπική αυτοδιοίκηση και επανακαθορίζονται οι ανάγκες.

Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο πως οι θέσεις του νέου κύκλου θα είναι τουλάχιστον 30.000 και μάλλον περισσότερες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει μερική τροποποίηση στα κριτήρια επιλογής.

Με πληροφορίες από dikaiologitika και aftodioikisi

Δείτε ακόμα: Εποχικό επίδομα 2019: Δείτε τον πίνακα με τα αυξημένα ποσά – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;