Φοιτητική ζωή: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις τον πρώτο χρόνο των σπουδών σου
Η φοιτητική ζωή σου αρχίζει πολύ σύντομα και σου έχω μερικές προτάσεις για το τι μπορείς να κάνεις τον πρώτο χρόνο των σπουδών σου.

Η πρώτη χρονιά της φοιτητικής ζωής σου ξεκινάει πολύ σύντομα. Είναι μία περίεργη χρονιά, που μπορείς να ανακαλύψεις πολλά πράγματα. Τόσο για σένα όσο και για τη ζωή μετά το σχολείο. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το όπως ήταν μέχρι τώρα.

Είναι μία νέα φάση της ζωή σου που ξεκινάει και σε έχει συναρπάσει. Τι θα κάνεις, όμως, τον πρώτο χρόνο; Τι θα πρωτοπρολάβεις και πώς θα τα βγάλεις πέρα;

Όλα αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Γι αυτό σου έχω μερικές προτάσεις για το τι μπορείς να κάνεις τον πρώτο αυτό χρόνο της φοιτητικής ζωής σου.

1. Ασχολήσου με τη σχολή που πέρασες

Αν είναι αυτό που ήθελες, τότε πρέπει να αρχίσεις να την ψάχνεις λίγο περισσότερο. Να δεις τι πράγματα, πέρα από τα μαθήματα, και τι εφόδια μπορείς να κερδίσεις από τη σχολή αυτή. Ενημερώσου πλήρως και από φοιτητές μεγαλύτερων ετών, αλλά και από τη γραμματεία. Είναι καλό να γνωρίζεις όσα περισσότερα γίνεται για τη σχολή σου.

2. Προσπάθησε να ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Στα μαθητικά σου χρόνια δεν είχες την απόλυτη ελευθερία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Τώρα, έχεις και τον χρόνο και το χώρο για να το κάνεις. Να δεις τι είναι πραγματικά αυτό που σε ενδιαφέρει. Να ανακαλύψεις τα θέλω σου και αυτά που σου αρέσουν. Η φοιτητική ζωή είναι το καλύτερο στάδιο για την αναζήτηση αυτή.

3. Πάρε ένα χρόνο ρεπό

Μετά τις εξαντλητικές πανελλήνιες μπορεί να θέλεις λίγο χρόνο να ηρεμήσεις. Μπορεί να θέλεις να ταξιδέψεις και να δεις διάφορα πράγματα. Ή απλά να θέλεις να ηρεμήσεις για λίγο καιρό από τα διαβάσματα. Αν νιώθεις κάτι τέτοιο πες το στους γονείς σου και ακολούθησε αυτό που σου λέει η καρδιά και το μυαλό σου. Γράψου, όμως, στη σχολή και στα εξάμηνα, έτσι ώστε όταν επιστρέψεις να μπορέσεις να αναπληρώσεις το κενό αυτό!

4. Βρες μία part time δουλειά

Έτσι για να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι και να μη ζητάς συνέχεια λεφτά από τους γονείς σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερα πράγματα, χωρίς να χρειάζεται να ζητάς συνέχεια λεφτά και να είσαι σχετικά αυτόνομος.

5. Μάζεψε εμπειρίες

Επειδή, συνήθως, το πρώτο έτος κάθε σχολής είναι λίγο πιο χαλαρό. Τα μαθήματα είναι λίγο πιο απλά και θυμίζουν μέχρι κάποιο σημείο αυτά που έκανες στο Λύκειο. Οπότε, μπορείς να μαζέψεις διάφορες εμπειρίες. Από ταξίδια, μέχρι να ξεκινήσεις ένα χόμπι ή να ανακαλύψεις την πόλη στην οποία σπουδάζεις. Θα έχεις το χρόνο να τα κάνεις και δεν υπάρχει καλύτερος καιρός από αυτόν!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 4 τρόποι να ενισχύσεις το βιογραφικό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1