Τα δρομολόγια του μετρό και του ΗΣΑΠ αναμένεται να γίνουν πιο συχνά – Δείτε αναλυτικά

Από neolaia.gr Team 18 Σεπτεμβρίου 2019

Πιο συχνά τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του μετρό μέχρι το τέλος του έτους. Δείτε αναλυτικά.

Η συχνότητα των δρομολογίων του μετρό αναμένεται να γίνει πιο συχνή μέχρι το τέλος του έτους. Η συχνότητα των δρομολογίων θα διαμορφωθεί στα τέσσερα λεπτά. Ο στόχος αυτός έχει τεθεί από το Υπουργείο Υποδομών και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε τον περασμένο μήνα να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των δρομολογίων του μετρό προκειμένου να μειωθεί ο μέσος όρος του χρόνου διέλευσης των συρμών. Μάλιστα, ιδιαίτερο πρόβλημα είχε διαμορφωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες που η διάρκεια τους κυμαινόταν μεταξύ επτά και 10 λεπτών.

Η ενίσχυση των δρομολογίων, όμως, με περισσότερα τρένα αποτελεί δύσκολη υπόθεση, καθώς ότι δεκάδες συρμοί του μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι λόγω βλαβών. Από το σύνολο των 66 συρμών που εξυπηρετούν τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, 24 είναι εκτός λειτουργίας με διάφορες βλάβες.

Η διέλευση των συρμών γίνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε συντομότερο χρονικό διάστημα από ότι τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα, η διέλευσή τους ανέρχεται σε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα στη γραμμή 2 και σε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στη γραμμή 3.

Η συχνότητα των δρομολογίων αναμένεται να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάταξης του τροχαίου υλικού με στόχο να ενισχυθεί έως το τέλος του έτους ο στόλος των συρμών του μετρό με τέσσερις συρμούς ακόμα.

Όσον αφορά, τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, κατά περίπου ένα λεπτό έχει βελτιωθεί ο χρόνος διέλευσης τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η συχνότητα των δρομολογίων ανέρχεται στα πέντε λεπτά.

Σε ότι αφορά τους συρμούς της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ, συγκριτικά με το μετρό, τα πράγματα είναι καλύτερα. Από το σύνολο των 45 συρμών η ενεργή δύναμη ανέρχεται σε 33, με 24 από αυτά να είναι διαθέσιμοι καθημερινά για την εκτέλεση των διαφόρων δρομολογίων. Η συχνότητα των δρομολογίων στη γραμμή 1 θα βελτιωθεί αισθητά, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης δεκάδων τρένων που βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να κοστίσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ και έχει αναλάβει να το υλοποιήσει η Αττικό Μετρό.

Δες ακόμα: Οι επιβάτες του μετρό: Πόσες «φυλές» υπάρχουν;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486