Πυρκαγιά στο Μάτι: Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η έρευνα για την καταστροφική φωτιά

Από neolaia.gr Team 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Μωραϊτάκης, ζητά να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για να χειριστεί τη δικογραφία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Ο προϊστάμενος, κ. Ιωάννης Μωραϊτάκης με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του τριμελούς Συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, με σκοπό τον ορισμό εφέτη – ειδικού ανακριτή, ο οποίος θα χειριστεί τη δικογραφία για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο.

Στο σχετικό έγγραφο προς τον κ. Σταμαδιάνο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών υπογραμμίζει ότι, λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης, επιβάλλεται να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση από εφέτη ειδικό ανακριτή και επίκουρο.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι διενεργήθηκε πολύμηνη εισαγγελική έρευνα από τους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων εμπρησμός από αμέλεια και ανθρωποκτονία, κατά 20 κρατικών λειτουργών και στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Στην λίστα των κατηγορουμένων για την πυρκαγιά στο Μάτι ήταν, μεταξύ άλλων, οι εξής:

Η απελθούσα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής.

Δείτε ακόμα: Μελέτη του ΑΠΘ για το Μάτι Αττικής παρουσιάζεται στους κατοίκους

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486