ΟΗΕ: Οι μετανάστες ξεπέρασαν τα 272 εκ. παγκοσμίως
Ο ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα μία έκθεση για το μεταναστευτικό και πρέπει να τη διαβάσεις.

Ο ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το μεταναστευτικό και οι αριθμοί των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις πατρίδες τους και είναι πολλοί υψηλοί! Τα στοιχεία της έκθεσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για 272 εκ. ανθρώπους που ζουν μακριά από την πατρίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά 51 εκατομμύρια μεγαλύτερος από τον ίδιο αριθμό το 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη (82 εκατομμύρια) και τη Βόρεια Αμερική (59 εκατομμύρια), με την βόρεια Αφρική και την δυτική Ασία να ακολουθούν με 49 εκατομμύρια έκαστος. Μάλιστα, το συνολικό ποσοστό των μεταναστών, φτάνει το 3,5% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 50% του αριθμού των μεταναστών έχουν κινηθεί προς δέκα μεγάλες χώρες. Πρώτες στη λίστα των κυμάτων αυτών είναι οι ΗΠΑ με 51 εκατομμύρια και ακολουθούν Γερμανία, Σαουδική Αραβία (13 εκ.), Ρωσία (12 εκ.), Βρετανία (10 εκ.), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (9 εκ.), Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία (8 εκ.) και Ιταλία (6 εκ.).

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από τις εξής χώρες:

  1. Ινδία (18 εκ.),
  2. Μεξικό (12 εκ.),
  3. Κίνα (11 εκ.),
  4. Ρωσία (10 εκ.) και
  5. Συρία (8 εκ.)

Δες επίσης: Αυστραλία: Η πιο σκληρή χώρα με τους μετανάστες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;