ΟΑΕΔ: Πώς θα κάνεις αίτηση για το ειδικό επίδομα των 720 ευρώ;
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Ο ΟΑΕΔ διαθέτει ένα ειδικό επίδομα για όσους και όσες δε συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ειδικό βοήθημα των 720 ευρώ που χορηγεί ο Οργανισμός σε ανέργους, τότε συνέχισε την ανάγνωση και θα ενημερωθείς για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

H προϋπόθεση για τους δικαιούχους:

Η βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους του συγκεκριμένου επιδόματος, είναι να παραμένουν άνεργοι και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις (3) μήνες, ενώ το ειδικό αυτό επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον Οργανισμό, μέχρι και τρεις (3) φορές το χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ.

Συνολικά, ο δικαιούχος λαμβάνει το ποσό των 720 ευρώ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:

  • Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
  • Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services

Μέσω των ΚΕΠ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ δικαιούχου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος/η πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

*** Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος άνεργος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Αν είσαι άνεργος και θες να λάβεις το παρακάτω βοήθημα, τότε θα πρέπει να πληροίς τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
  • Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)
  • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Ποιοι δικαιούνται το μηνιαίο βοήθημα που πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
1'
81 - 68
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
20 - 13
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;