Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του κατά των στερεοτύπων για τα «αγορίστικα» παιχνίδια που πρέπει να διαβάσεις

Από neolaia.gr Team 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Αύγουστος Κορτώ με μία ανάρτησή του καταρρίπτει τα στερεότυπα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα ενός παιδιού και τα παιχνίδια που επιλέγει για να παίξει.

Σάλος έχει προκληθεί το τελευταία διάστημα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης για μία λίστα με πράγματα που πρέπει να πάνε οι γονείς σε ένα νηπιαγωγείο. Η λίστα ζητάει από τα κορίτσια της τάξης κουζινικά και κούκλες, ενώ από τα αγόρια ότι ζητάνε. Και ο Αύγουστος Κορτώ είχε την τέλεια απάντηση σε αυτό!

Μόλις σε 106 λέξεις ο γνωστός συγγραφέας καταφέρνει να διαλύσει όλα τα στερεότυπα που έχουμε για τα φύλα. Και είναι κάτι που πρέπει να διαβάσουμε όλοι.

Ο Αύγουστος Κορτώ είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και στη συγκεκριμένη ανάρτηση έγραψε ότι παρά το γεγονός ότι κατά την παιδική του ηλικία έπαιζε με κλασικά αγορίστικα παιχνίδια, αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο σεξουαλικό του προσανατολισμό. Κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Κάποιες φορές, όμως, πρέπει να μας το υποδείξει κάποιος για να το συνειδητοποιήσουμε!

Συγκεκριμένα, ο Κορτώ γράφει:

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ.»

Δες και τη σχετική ανάρτηση!

Δες ακόμα: Πρόταση βιβλίου: «Μικρό χρονικό τρέλας» του Αυγούστου Κορτώ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486