Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του κατά των στερεοτύπων για τα
Ο Αύγουστος Κορτώ με μία ανάρτησή του καταρρίπτει τα στερεότυπα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα ενός παιδιού και τα παιχνίδια που επιλέγει για να παίξει.

Σάλος έχει προκληθεί το τελευταία διάστημα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης για μία λίστα με πράγματα που πρέπει να πάνε οι γονείς σε ένα νηπιαγωγείο. Η λίστα ζητάει από τα κορίτσια της τάξης κουζινικά και κούκλες, ενώ από τα αγόρια ότι ζητάνε. Και ο Αύγουστος Κορτώ είχε την τέλεια απάντηση σε αυτό!

Μόλις σε 106 λέξεις ο γνωστός συγγραφέας καταφέρνει να διαλύσει όλα τα στερεότυπα που έχουμε για τα φύλα. Και είναι κάτι που πρέπει να διαβάσουμε όλοι.

Ο Αύγουστος Κορτώ είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και στη συγκεκριμένη ανάρτηση έγραψε ότι παρά το γεγονός ότι κατά την παιδική του ηλικία έπαιζε με κλασικά αγορίστικα παιχνίδια, αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο σεξουαλικό του προσανατολισμό. Κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Κάποιες φορές, όμως, πρέπει να μας το υποδείξει κάποιος για να το συνειδητοποιήσουμε!

Συγκεκριμένα, ο Κορτώ γράφει:

“Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ.”

Δες και τη σχετική ανάρτηση!

Δες ακόμα: Πρόταση βιβλίου: «Μικρό χρονικό τρέλας» του Αυγούστου Κορτώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;