Το καλοκαίρι του 2019 ήταν το πιο ζεστό με θερμοκρασίες ρεκόρ στο βόρειο ημισφαίριο

Από neolaia.gr Team 17 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2019 είναι ένα από τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να μας ανησυχούν. Σύμφωνα με αυτά, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ζει περίπου το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, βίωσε το πιο ζεστό καλοκαίρι στα μετεωρολογικά χρονικά από το 1880. Μάλιστα, έφτασε σε θερμοκρασίες ρεκόρ το καλοκαίρι του 2016!

Το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ ήταν το δεύτερο πιο ζεστό σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο φετινός Αύγουστος υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία των τελευταίων 140 ετών. Οι μελέτες της ΝΟΑΑ έχουν δείξει ότι τα πέντε θερμότερα καλοκαίρια στο βόρειο ημισφαίριο έχουν όλα υπάρξει κατά την τελευταία πενταετία, ενώ και οι πέντε πιο ζεστοί Αύγουστοι έχουν συμβεί μετά το 2014.

Η καλυμμένη από πάγους έκταση της Αρκτικής ήταν 30% κάτω του ιστορικού μέσου όρου και η δεύτερη μικρότερη μετά το 2012. Κι όλα αυτά μέσα στον μήνα του Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θαλάσσιοι πάγοι στην Ανταρκτική τον Αύγουστο ήταν οι πέμπτοι μικρότεροι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν αισθητά και ιδιαίτερα μέσα στον μήνα του Ιουλίου. Τότε στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Παρίσι κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λόγω των αυξανομένων επιπέδων των ανθρωπογενών αερίων του θερμοκηπίου, είναι πιο εύκολο πια να σημειωθούν νέα μετεωρολογικά ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη.

Πέρα από τη ΝΟΑΑ, όμως, και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) εκτίμησε ότι το 2019 υπήρξε το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία. Χρησιμοποίησε ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους, αλλά τα συμπεράσματα ήταν ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση, το 2019 είναι μέχρι στιγμής το τρίτο θερμότερο έτος μετά το 2016 και το 2017. Με τη ΝΟΑΑ να εκτιμά ότι θα είναι τελικά από δεύτερο έως τέταρτο θερμότερο!

Δες ακόμα: Ένα… ακραίο περιστατικό έγινε σε ξενοδοχείο της Κρήτης με μία τουρίστρια και τα τζιτζίκια!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486