Ποιοι δικαιούνται το μηνιαίο βοήθημα που πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ
ΟΠΕΚΑ: Μάθε περισσότερα!

Με ανακοίνωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού  Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), έχουν γνωστοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και χορηγείται στους/στις δικαιούχους του, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

Μάθε περισσότερα για το μηνιαίο επίδομα του ΟΠΕΚΑ:

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε, λοιπόν, να δίνει 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια το ποσό των 15.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πραγματοποιείται, προκειμένου να καλύψει την οποία διαφορά προκύπτει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ, θα πρέπει ο αιτών ή αιτούσα ασφαλισμένος / ασφαλισμένη γονέας στον Οργανισμό να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και θα διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Δείτε ακόμα: ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2019: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;