«NASA Space Apps Challenge»: Άνοιξαν οι εγγραφές για τον διαγωνισμό που έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβρη
Οι εγγραφές για το φετινό NASA Space Apps Challenge έχουν ήδη ξεκινήσει και ο τριήμερος διεθνής μαραθώνιος καινοτομίας επιστρέφει φέτος σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά!

Ο GREEK NEWSPACE SOCIETY διοργανώνει το NASA Space Apps Challenge στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 11-13 Οκτωβρίου 2019 και στον Πειραιά στις 18-20 Οκτωβρίου 2019.

Τι είναι το NASA Space Apps Challenge

Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί μέρος του Διεθνή Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Το 2018, η παγκόσμια συμμετοχή άγγιξε τους 18.000 πολίτες σε παραπάνω από 200 εκδηλώσεις σε 75 χώρες.

Πρόκειται για έναν τριήμερο διεθνή μαραθώνιο καινοτομίας κατά τη διάρκεια του οποίου επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και εξερευνούν μέσα σε 48 ώρες τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης, τη Γη!

Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα δημιουργήσουν ομάδες προκειμένου να συζητήσουν ιδέες και να αναπτύξουν λύσεις πάνω στο θέμα του φετινού διαγωνισμού ‘Exploring Near and Far’. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και ιστορίες από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Το NASA Space Apps Challenge στην Ελλάδα

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, πάνω από 300 νέοι Έλληνες επιστήμονες έλαβαν μέρος στα Space Apps που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, και συνέβαλαν στην ανάδειξη λύσεων και καινοτόμων ιδεών, κέρδισαν βραβεία και απέκτησαν νέους συνεργάτες και εμπειρίες.

Φέτος, ο GREEK NEWSPACE SOCIETY διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το NASA Space Apps Challenge στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 11-13 Οκτωβρίου 2019. Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 18-20 Οκτωβρίου.

Η Έλενα Βελή, πρόεδρος του GREEK NEWSPACE SOCIETY μιλά για το όραμα της φετινής διοργάνωσης και ελληνικής συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό και επισημαίνει «Το NASA SPACE APPS CHALLENGE προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα από διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο να βρεθούν μαζί σε ομάδες, και συνδυάζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους να δημιουργησουν πολυπρισματικές λύσεις για τις εκάστοτε προκλήσεις που θέτει η Nasa κάθε χρόνο.. φετος στοχος μας είναι να συμμετέχουν άτομα κι απο άλλες σχόλες ώστε να ενισχύσουμε αυτί την ποικιλία και πληθώρα γνώσεων που είναι απαραίτητη για να απαντηθούν κάποια από τα πιο σύνθετα και πολυδιάστατα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.»

Ο Greek Newspace Society δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως καθώς οι δύο ομάδες που θα διακριθούν στους τοπικούς τελικούς θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό.

Ο GREEK NEWSPACE SOCIETY είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί το ελληνικό chapter του National Space Society. Αποσκοπεί στην προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτόν τον τομέα. Περισσότερα για τον οργανισμό μπορείτε να μάθετε εδώ: http://greek.nss.org

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;