Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Από neolaia.gr Team 13 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώ μήνες φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο που κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013

Οκτώ (8) μήνες φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγό και στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, οι οποίοι κρίθηκαν τελικά ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση που έκαναν στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε, αντίστοιχα, ποινές φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών στον καθένα, σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία , ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Νωρίτερα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση και απάλλαξε, λόγω παύσης της δίωξης, τους υπόλοιπους δύο. Απαλλακτική ήταν η απόφασή του για όλους τους κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.

Όσο για την αναγνώριση των ελαφρυντικών, το δικαστήριο δέχθηκε μόνον για έναν κατηγορούμενο ελαφρυντική περίσταση, αρνούμενο και πάλι την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. Κατά την εισαγγελέα η νέα διάταξη «απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος τον νόμο.

Ακόμα κι αν είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα, θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης» .

Με πληροφορίες από dikaiologitika

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή των κατηγορουμένων προτείνει η Εισαγγελέας, λόγω του νέου ποινικού κώδικα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486