Ένα χωριό στην Ιταλία σε πληρώνει για να μετακομίσεις εκεί!
Μάλιστα, το ποσό είναι πολύ δελεαστικό!

Οι περιφέρειες της Ιταλίας έχουν αρχίσει και χάνουν κατοίκους και παίρνουν ακραία μέτρα για να καταφέρουν να κρατήσουν τους κατοίκους τους, αλλά και να προσελκύσουν κι άλλους. Έτσι, μία από αυτές πληρώνει όσους είναι διατεθειμένους να ζήσουν σε ένα από τα χωριά της για τρία χρόνια.

Η αμοιβή είναι αρκετά καλή, καθώς φτάνει τα 700 ευρώ τον μήνα (25.000 ευρώ συνολικά για τα τρία χρόνια). Όμως, υπάρχουν και όροι σε αυτή τη συμφωνία!

Το χωριό στο οποίο θα μετακομίσουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχει κάτω από 2.000 κατοίκους, ενώ θα πρέπει να ανοίξουν και μια επιχείρηση εκεί. Κάτι που θα σε κάνει να μείνεις πάνω από τα χρόνια που θα σε πληρώνουν.

Όπως, δήλωσε ο Ντονάτο Τόμα, πρόεδρος του Μολίζε, της περιφέρειας της Ιταλίας που κατέστρωσε το σχέδιο αυτό:

“Θέλουμε να επενδύσουν οι άνθρωποι εδώ. Μπορούν να ανοίξουν ό,τι επιχείρηση θέλουν: φούρνο, εστιατόριο, κατάστημα με χαρτικά… οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε νέα ζωή στα χωριά μας, αυξάνοντας παράλληλα τον πληθυσμό.”

Το πλάνο προβλέπει και κάτι ακόμα. Κάθε χωριό της συγκεκριμένης ιταλικής περιφέρειας που έχει κάτω από 2.000 κατοίκους θα παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα για τη δημιουργία υποδομών και την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ο Τόμα, μιλώντας στην Guardian, είπε τα εξής:

“Το θέμα δεν είναι μόνο η αύξηση του πληθυσμού. Χρειαζόμαστε και υποδομές προκειμένου να έχουν λόγο να μείνουν. Αλλιώς σε λίγα χρόνια θα ξαναγίνει το ίδιο.”

Σύμφωνα με επίσημα ιταλικά στοιχεία, το Μολίζε, που έχει συνολικά 305.000 κατοίκους, έχει τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές απώλειες στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν φύγει από εκεί από το 2014. Για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια, ο πληθυσμός της Ιταλίας έχει πέσει σε περίπου 55 εκατομμύρια.

Το Μολίζε δεν είναι η μόνη περιοχή της Ιταλίας που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους. Πριν από μερικούς μήνες μία πόλη στη Σικελία ανακοίνωσε ότι πουλάει εγκαταλελειμμένα σπίτια για μόλις 1 ευρώ, σε όσους θέλουν να εγκατασταθούν εκεί και να τα ανακαινίσουν!

Δες ακόμα: Ματέο Σαλβίνι: Ζητά το κλείσιμο των καταυλισμών των Ρομά σε όλη την Ιταλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;