iPhone 11: Έτσι θα είναι το νέο μοντέλο της Apple

Από neolaia.gr Team 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μάθε όλες τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που θα έχει το νέο iPhone 11.

Η γνωστή εταιρεία Apple μέσα σε μερικές ώρες θα κάνει τα αποκαλυπτήρια για το πολυαναμενόμενο iPhone 11. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε ένα μεγάλο event που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 ώρα Ελλάδας στο Steve Jobs Theater.

Στο event αυτό, που έχει την ονομασία «By innovation only», περιμένουμε να δούμε πολλά. Ωστόσο, πολλές πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει και στις έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω!

Στο εν λόγω event, η γνωστή εταιρεία, πέρα από την παρουσίαση των νέων iPhone 11 αναμένεται πως θα παρουσιάσει και το νέο Apple Watch. Ακόμη, βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δούμε ένα Apple Watch Series 5. Όμως, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Apple θα εισάγει μοντέλα ceramic και titanium σε ότι αφορά το υλικό κατασκευής του σασί τους.

Η Apple επίσης δουλεύει πάνω σε ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό καταγραφής ύπνου για το Appel Watch. Το μεγάλο ερωτηματικό για την εφαρμογή αυτή είναι σε ποια μοντέλα θα υποστηρίζεται.

Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε και την παρουσίαση νέων Apple Watch bands. Ενώ, αναμένονται και νέα watch faces με ενσωματωμένες περισσότερες πολυπλοκότητες.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα Apple Watch αποτελούν και το μεγαλύτερο μυστήριο για το event αυτό της Appel. Ενώ, ήδη, έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για τα iPhone 11!

Όλοι περιμένουν να δουν τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Ωστόσο, τα ονόματα μπορεί να αλλάξουν ακόμη και την τελευταία στιγμή. Μέχρι στιγμής είναι πιο πιθανά να έχουν αυτό το όνομα μιας και τα έχουν αναφέρει πολλαπλές αξιόπιστες πηγές.

Θέλεις να δούμε, όμως, ποιες θα είναι οι καινοτομίες τους σε σχέση με τα παλιά μοντέλα;

1. Κάμερα

Τα δύο μοντέλα αναμένεται να ενσωματώσουν για πρώτη φορά ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει πως η σειρά του iPhone 11 Pro θα έχει έναν wide angle φακό, έναν telephoto φακό και έναν ultra wide angle φακό.

Ο ultra wide angle φακός, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην κάμερα ενός iPhone, θα μπορεί να δώσει εικόνες που θα έχουν μεγαλύτερο εύρος στο κάδρο τους. Επίσης, μπορεί να έχουμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα iPhone 11 Pro αναμένεται να έρθουν με ένα νέο χαρακτηριστικό που θα έχει την ονομασία Smart Frame. Αυτό θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει δυναμικές αλλαγές στο πλαίσιο μιας λήψης, είτε αυτή αφορά μια φωτογραφία είτε ένα βίντεο. Επίσης, αναμένεται πως η Apple θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Photos εφαρμογή της δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει επεξεργασία ενός βίντεο ακόμη και την στιγμή που θα το κάνει λήψη, αλλά και στην περίπτωση μιας φωτογράφησης.

Όσον αφορά την εμπρόσθια κάμερα, η Apple αναμένεται να αναβαθμίσει και εκεί τον αισθητήρα από τα 7MP στα 12MP. Μάλιστα, θα μπορεί να δώσει ένα slo-mo βίντεο στα 120 fps.

2. Αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση

Το νέο μοντέλο του γνωστού κινητού αναμένεται να υποστηρίξει κάτι που θα ονομαστεί αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση. Το χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέψει στο πίσω μέρος της συσκευής να λειτουργήσει ως ένα mat φόρτισης για Qi συμβατές συσκευές. Αν δεν κατάλαβες, θα σου πω! Κάποιος θα μπορεί να τοποθετηθεί τα AirPods 2ης γενιάς στο πίσω μέρος του iPhone του για να τα φορτίσει.

Για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει πως η μπαταρία του 5.8 ιντσών νέου iPhone θα έχει μια αύξηση της τάξης του 20% με 25%. Στο 6.5 ιντσών μοντέλο θα έχει μια αντίστοιχη αύξηση μεταξύ 10% και 15%. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του επιπρόσθετου χαρακτηριστικού χωρίς η αυτονομία της συσκευής συνολικά να επηρεάζεται δραματικά.

3. Σχεδιασμός

Η πιο σημαντική σχεδιαστική αλλαγή και αυτή που έχουν κριτικάρει πολλοί αρνητικά δεν είναι άλλη από το πλαίσιο της κάμερας στο πίσω μέρος. Η Apple έτσι ώστε να δημιουργήσει χώρο για το νέο τριπλό σύστημα φακών στο iPhone 11 Pro θα φέρει ένα τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος της συσκευής.

Πρόσφατες αναφορές έκαναν λόγο πως για αυτό τον σκοπό το λογότυπο της Apple θα μετακινηθεί επίσης στο πίσω μέρος της συσκευής και πιο συγκεκριμένα προς τα κάτω και έτσι θα το δούμε ακριβώς στο κέντρο της πλάτης της συσκευής.

Επίσης κάποιοι ανέφεραν πως η Apple θα αφαιρέσει την λέξη “iPhone” από το πίσω μέρος της συσκευής. Έτσι πέρα από το Apple λογότυπο δεν θα υπάρχει κάτι άλλο δίνοντας έτσι μια καλύτερη αισθητική στο πίσω μέρος της συσκευής.

Άλλες σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν αναφερθεί είναι πως τα iPhone 11 Pro θα έχουν ένα νέο matte φινίρισμα ενώ το Bloomberg έκανε λόγο πως οι νέες ναυαρχίδες της Apple θα είναι πιο ανθεκτικές στα σπασίματα καθώς και θα έχουν ακόμη καλύτερη αντίσταση στο υγρό στοιχείο.

4. 3D Touch και Leap Haptics

Μια αλλαγή που θα φέρουν τα iPhone 11 Pro είναι πως δεν θα έχουν ενσωματωμένη πλέον την 3D Touch τεχνολογία. Πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple ανέφεραν πως η εταιρεία πήρε την απόφαση να αφαιρέσει αυτό τον αισθητήρα και την τεχνολογία από τα iPhone και σίγουρα η iOS 13 betas ήρθαν να υποστηρίξουν αυτή την είδηση.

Στο iOS 13 χαρακτηριστικά όπως τα Peek and Pοp καθώς και οι γρήγορες ενέργειες από την κεντρική οθόνη είναι πλέον διαθέσιμες και σε συσκευές που δεν έχουν ενσωματωμένο το 3D Touch με την Apple να κάνει στάνταρ την χειρονομία παρατεταμένης πίεσης για όλες αυτές τις ενέργειες.

Επίσης τα iPhone 11 Pro θα υιοθετήσουν ένα νέο τύπο Taptic Engine που έχει την κωδική ονομασία leap haptics. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι χαρακτηριστικά θα φέρει αυτή η νέα μηχανή αλλά μάλλον θα έχει να κάνει με ένα βελτιωμένο Haptic Touch από την στιγμή ειδικά που οι νέες συσκευές δεν θα έχουν πλέον το 3D Touch.

5. Γρήγορη Φόρτιση

Είχαμε αρκετές αναφορές πως τα iPhone 11 Pro επιτέλους θα εγκαταλείψουν τον 5W φορτιστή και θα έρθουν με έναν USB-C φορτιστή και ένα Lightning to USB-C καλώδιο στην συσκευασία τους.

Έτσι ίσως φέτος να είναι η χρονιά που η Apple θα δίνει τα νέα iPhone με ένα γρήγορης φόρτισης φορτιστή στο κουτί παρά το γεγονός ότι η Lightning συνδεσμολογία παραμένει και φέτος για όλα τα iPhones.

6. Διαθεσιμότητα

Κατά πάσα πιθανότητα τα iPhone 11 θα γίνουν διαθέσιμα για προ παραγγελία την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο τους στην αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου και στις πρώτο κύμα των χωρών που αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι και αν μέσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα ή αν εμείς θα ενταχθούμε σε ένα δεύτερο κύμα διάθεσης των συσκευών αυτών.

Στην συνέχει έχουμε τον διάδοχο του iPhone XR, το iPhone 11. Η ονομασία μπορεί να αλλάξει μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό είναι το όνομα που υποστηρίζουν οι περισσότεροι ότι θα έχει το τηλέφωνο αυτό.

1. Κάμερα

Αναμένουμε πως η συσκευή θα ενσωματώσει έναν δεύτερο φακό στην κάμερα στο πίσω μέρος. Αυτή την στιγμή το iPhone XR έρχεται με μια μονή κάμερα μια απόφαση της Apple για να μειώσει το κόστος της συσκευής και για να δημιουργήσει ένα διαχωρισμό με το iPhone XS.

To iPhone 11 αναμένεται να έρθει με έναν wide angle φακό μαζί με ένα telephoto φακό. Αυτό σημαίνει πως το σύστημα αυτό της κάμερας θα είναι παρόμοιο με αυτό που συναντούμε σήμερα στα iPhone XS.

Επίσης είχαμε αναφορές πως η εμπρόσθια κάμερα του iPhone 11 θα αναβαθμιστεί και αυτή από τα 7MP που στα 12MP.

2. Σχεδιασμός και Χρώματα

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό δεν περιμένουμε το iPhone 11 να έχει την ίδια διάταξη με το iPhone XS. Αναμένουμε την Apple να υιοθετήσει και εδώ το τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος της συσκευής όπου εκεί θα βρίσκονται οι δύο φακοί καθώς και το φλας.

Όπως και στην περίπτωση του iPhone 11 Pro αναμένουμε το λογότυπο της Apple να μετακινηθεί προς το κέντρο της πλάτης της συσκευής. Επίσης είχαμε πολλές φήμες πως θα δούμε και νέους χρωματισμούς.

Το iPhone 11 αναμένεται να έρθει σε 6 χρώματα συμπεριλαμβανομένων των ήδη υπάρχον white, black, yellow, και (PRODUCT) RED. Επιπλέον οι φήμες θέλουν την Apple να αντικαθιστά τους coral και blue χρωματισμούς με ένα νέο green και lavender χρωματισμό.

3. Διαθεσιμότητα

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια οι αναλυτές προβλέπουν πως η Apple θα κυκλοφορήσει και τις 3 νέες iPhone συσκευές της την ίδια στιγμή. Αυτό σημαίνει πως οι προ παραγγελίες για το iPhone 11 θα ανοίξουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και το ντεμπούτο του στην αγορά θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή είναι ποια χαρακτηριστικά των iPhone 11 Pro θα φέρει η Apple και στο iPhone 11. Έτσι είναι αβέβαιο αν η Apple στο iPhone 11 θα ενσωματώσει την αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση για παράδειγμα.

Δες επίσης: iPhone 11: Όλες οι αλλαγές που θα δούμε στο νέο μοντέλο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486