Ακραίο! Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το Facebook γνωρίζει κάθε πότε κάνουν σεξ οι χρήστες του
Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το Facebook γνωρίζει, με πληροφορίες που συγκεντρώνει από άλλες εφαρμογές, το πότε κάνουν σεξ οι χρήστες τους.

Μία νέα μελέτη της οργάνωσης Privacy International (Διεθνής Ιδιωτικότητα) υποστηρίζει κάτι για το Facebook που δεν περιμέναμε. Συγκεκριμένα, η έρευνα υποστηρίζει ότι πολύ προσωπικά στοιχεία, ακόμη και πότε οι άνθρωποι κάνουν σεξ, έρχονται σε γνώση του Facebook.

Ορισμένες εφαρμογές, που μοιράζονται τα στοιχεία τους με το Facebook, περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες όπως ποια αντισυλληπτικά παίρνει μια γυναίκα, πότε περιμένει περίοδο, ποια συμπτώματα έχει. Επίσης, όμως, συγκεντρώνουν πληροφορίες για το σεξ, τη γενική υγεία, τη διατροφή, την ψυχική διάθεση κ.α. Σαν αντάλλαγμα, κάποιες εφαρμογές ενημερώνουν τις γυναίκες για τις πιο γόνιμες μέρες του μήνα ή πότε να περιμένουν την επόμενη περίοδο τους.

Σύμφωνα με την Privacy International (ΡΙ), οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές όπως οι Period Tracker, Period Track Flo και Clue Period Tracker, δεν μοιράζονται στοιχεία τους με το Facebook. Άλλες, όμως, όπως οι Maya της Plackal Tech, MIA της Mobapp Development Limited και My Period Tracker της Linchpin Health μοιράζονται τα δεδομένα αυτά.

Η οργάνωση προστασίας της ιδιωτικότητας υποστηρίζει τα εξής:

“Προσωπικές λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο μοιράζονται με το Facebook και άλλα τρίτα μέρη, χωρίς την κατηγορηματική και σαφή συναίνεση των χρηστών, όσον αφορά την περίπτωση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η υγεία ενός χρήστη ή σεξουαλική ζωή του.”

Σύμφωνα με το BBC, η εφαρμογή Maya δήλωσε ότι προχωρά σε αλλαγές στην πολιτική της σχεδόν άμεσα. Ενώ, οι Linchpin και MIA δεν σχολίασαν την έρευνα αυτή. Η PI θεωρεί ότι τα ευρήματα της έρευνας αυτής εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο τέτοιες εφαρμογές είναι συμβατές με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας δεδομένων (GDPR) της Ε.Ε.

Το Facebook από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα εργαλείο με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να σταματούν τις εφαρμογές και τις εταιρείες να μοιράζονται δεδομένα με την γνωστή εφαρμογή.

Αντίστοιχη έρευνα της ΡΙ το 2018 σε δημοφιλείς εφαρμογές γενικά είχε δείξει ότι από τις 36 εφαρμογές που εξετάστηκαν, οι έξι στις δέκα, περίπου το 61%, αυτόματα μεταφέρουν στοιχεία στο Facebook μόλις τις ανοίξει ο χρήστης.

Δες επίσης: Facebook: Παραδέχεται τη διαρροή απόρρητων δεδομένων 419 εκατ. χρηστών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;