Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή των κατηγορουμένων προτείνει η Εισαγγελέας, λόγω του νέου ποινικού κώδικα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκονται ο ευρωβουλευτής, Ιωάννης Λαγός, και ο πρώην βουλευτής Νικόλαος Μίχος, για τους οποίους η εισαγγελέας ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα: «Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, υπό το πρίσμα του νέου ποινικού κώδικα, «η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας έχει καταργηθεί και θα πρέπει να μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη αφού η έγκληση δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου αλλά τον πολιτικώς ενάγοντα.

Επίσης, για την πράξη που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 2 έτη ή χρηματική ποινή, έχει παύσει υφ’όρου η ποινική δίωξη, σύμφωνα με τον νόμο 4411/2016».

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, η εισαγγελική λειτουργός δήλωσε τα εξής:

«Θα πρέπει να εξετάσουμε αν πράγματι οι βλάβες του πολιτικού ενάγοντα ήταν επικίνδυνες. Ο ίδιος αρνήθηκε την εξέτασή του από ιατροδικαστή και δεν προσκομίστηκε ποτέ σχετική ιατρική βεβαίωση. Αναγκαστικά θα βασιστούμε στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες είναι αντιφατικές και δεν δείχνουν το μέγεθος των βλαβών. Ο πολιτικώς ενάγων μίλησε για 15 άτομα που τον χτυπούσαν αλλά δεν έχουμε άλλη κατάθεση σχετική, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βλάβη του παθόντα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης και για αυτό θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή σωματική που «ένεκα της απειλούμενης ποινής έχει παύσει υφ’ όρων».

Επομένως, «οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να απαλλαγούν αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική αυτουργία αφού παύει η ποινική δίωξη ή καταργείται το κύριο αδίκημα». “Εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τις κύριες πράξεις, δεν τίθεται ζήτημα τέλεσης της οπλοχρησίας. Δεν προκύπτει ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε».

Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;