Μεθαύριο ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα χτυπάει το πρώτο κουδούνι

Από neolaia.gr Team 9 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε αναλυτικά τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία από τις 11 Σεπτέμβρη 2019

Μεθαύριο, ημέρα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, ως σχολικό έτος ορίζεται η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του 2020.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20, ενώ την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Τι ώρα θα χτυπάει το πρώτο κουδούνι από μεθαύριο, 11/09

Σύμφωνα με εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά από τις 8.15 πμ αντί για τις 9:00 πμ, ενδεχόμενο που είχε ανακοινωθεί πως εξετάζεται από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ίδια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ:

«Δε θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Δείτε ακόμα: Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά για το bullying λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486