Εγγραφές πρωτοετών 2019: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν
Δείτε αναλυτικά πότε ξεκινούν οι εγγραφές πρωτοετών 2019

Οι εγγραφές πρωτοετών 2019 στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας ξεκινούν σε λίγο καιρό, αφού οι βάσεις 2019 ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου, από το Υπουργείο Παιδεία.

Με τις βάσεις να έχουν επισήμως γνωστοποιηθεί, λοιπόν, οι δυνάμει φοιτητές και φοιτήτριες θα κληθούν να παρουσιαστούν στην πόλη, όπου εδρεύει η σχολή που πέρασαν, προκειμένου να αναζητήσουν την ιδανική φοιτητική κατοικία.

Εγγραφές πρωτοετών 2019:

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, εδώ και λίγα χρόνια αυτές γίνονται ηλεκτρονικά και, άρα, οι φοιτητές δε χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια, όπου πέτυχαν.

Να υπενθυμίσουμε πως το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί το 2018, ήταν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Άρα, λοιπόν, όπως και πέρυσι, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.

Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.miedu.gov.gr.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία εγγραφών:

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι πέρασαν σε Στρατιωτικές Σχολές, στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στις Αστυνομικές Σχολές, στις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καθώς οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις Σχολές και τα Τμήματα, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 10 συμβουλές που χρειάζονται όλοι οι πρωτοετείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;