Φοιτητική ζωή: 8 πράγματα που επιβάλλεται να κάνει κάθε φοιτητής
Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που επιβάλλεται να κάνει κάθε φοιτητής στη φοιτητική ζωή του!

Η φοιτητική ζωή είναι τέλεια αρκεί να βάλεις στο μυαλό σου πως θα υπάρξουν δυσκολίες, αναποδιές αλλά και πράγματα που μπορεί να μη σου αρέσουν κατά περιόδους.

Κατά τη διάρκεια της θα ζήσεις σπουδαίες στιγμές και θα καταλάβεις πως ως φοιτητής έχεις να γνωρίσεις πολλά πράγματα και να βρεθείς αντιμέτωπος με διάφορα challenges που θα σε κάνουν πιο δυνατό.

Έχοντας ξεκινήσει τη φοιτητική ζωή σου, επιβάλλεται να κάνεις κάποια πράγματα για να τη ζήσεις και να γευτείς όλα αυτά που προσφέρει!

1. Να βρεις το στέκι σου

Ο σωστός ο φοιτητής, που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και το ανάλογο στέκι όπου μετά από κάθε μάθημα θα πηγαίνει για να πιει τον καφέ του, να βρεθεί με τους συμφοιτητές του και γενικά να αράξει. Είναι το μαγαζί που θα πάει για να διαβάσει, για να χαλαρώσει και, μάλιστα, θα γνωρίζεις τους πάντες εκεί!

2. Να φύγεις για erasmus

Πολλοί φοιτητές περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια, την εμπειρία του erasmus. Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις. Ίσα, ίσα που θα αποκομίσεις εμπειρίες και θα περάσεις τέλεια. Μάλιστα, είναι ένα πολύ δυνατό bonus στο βιογραφικό σου.

3. Να πας εκδρομή με τη σχολή σου

Αν είσαι σε μία από αυτές τις σχολές που έχουν υποχρεωτικές ασκήσεις πεδίου, τότε θα το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο. Αλλιώς, ψάξε και βρες διάφορες εκδρομές που οργανώνονται για να πας με άλλους φοιτητές. Θα είναι και πιο οικονομικά και θα γνωρίσεις και πολύ κόσμο.

4. Να γνωρίσεις κόσμο από άλλες χώρες

Πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό έρχονται στην Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά την πανεπιστημιακή μόρφωση που προσφέρει. Γνώρισε τους. Κάνε παρέες και διεύρυνες τους ορίζοντες σου. Ειδικά το erasmus θα σε βοηθήσει πολύ με αυτό.

5. Να βρεις το κολλητάρη σου από τη σχολή

Όλοι έχουμε εκείνον τον κολλητό από τη σχολή με τον οποίο μοιραζόμαστε τα μυστικά που αφορούν διάφορα θέματα. Κάπου είναι και ο δικός σου! Ψάξτον! Και μόλις το βρεις να ξέρεις ότι θα είστε κάτι σαν συγκάτοικοι!

6. Να κάνεις πρακτική

Η πρακτική άσκηση θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ακόμη περισσότερο αυτό που σπουδάζεις. Να δεις πώς είναι ο χώρος εργασίας και αν σε ενδιαφέρει και επαγγελματικά ο κλάδος της επιστήμης που διάλεξες. Επίσης, είναι κάτι που θα σου δώσει ένα μεγάλο συν στο βιογραφικό σου.

7. Να δουλέψεις part-time

Η part time δουλειά θα σε βοηθήσει να ανεξαρτητοποιηθείς και λίγο από τους γονείς σου. Αρκεί βέβαια να μην αφήσεις πίσω τις σπουδές σου για να αφοσιωθείς σε αυτή!

8. Να απολαύσεις το φοιτητικό σπίτι σου!

Το σπίτι σου είναι το καταφύγιο σου και ζεις την ανεξαρτησία σου. Μην το σνομπάρεις και ζήσε μέσα σε αυτό πολλές στιγμές. Από το να αράξεις μόνος σου και απλά να χαζέψεις στον υπολογιστή σου, μέχρι το να καλέσεις δέκα άτομα και να κάνεις ένα μικρό πάρτι, το φοιτητικό σπίτι σου θα σε γεμίσει με αναμνήσεις που δε θα θέλεις να ξεχάσεις!

Δες ακόμα: 4 συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια με τις μετακινήσεις στην πόλη που πέρασες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;