Facebook: Παραδέχεται τη διαρροή απόρρητων δεδομένων 419 εκατ. χρηστών
Για ακόμη μια φορά, εκτέθηκαν προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών της facebook

Διαρροή απόρρητων πληροφοριών 419 εκατομμυρίων χρηστών παραδέχθηκε η κολοσσιαία εταιρεία, Facebook, καθώς οι τηλεφωνικοί αριθμοί για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, εκτέθηκαν σε μια «ανοιχτή» βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της TechChrunch, οι λογαριασμοί που εκτέθηκαν από το νέο κενό ασφαλείας της Facebook σχετίζονται με 133 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών από τις ΗΠΑ, 18 εκατ. από τη Μεγάλη Βρετανία και 50 εκατ. από το Βιετνάμ.

Μετά την αποκάλυψη του σχετικού δημοσιεύματος, η Facebook παραδέχτηκε ότι για ακόμη μια φορά, όντως τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών διέρρευσαν, ενώ, σύμφωνα με εκπροσώπους της διοίκησης, διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να βρεθεί το πότε συγκροτήθηκε η εν λόγω βάση δεδομένων.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με εκτίμηση, με το εργαλείο που απενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στη σκιά του σκανδάλου Cambridge Analytica.

«Η βάση δεδομένων είναι παλαιά και φαίνεται ότι περιλαμβάνει πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν να κάνουμε αλλαγές το 2018 ώστε να μην έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άλλους χρήστες μέσω των τηλεφωνικών αριθμών τους. Η βάση δεδομένων έχει απενεργοποιηθεί και δεν έχουμε ενδείξεις ότι τέθηκαν σε κίνδυνο λογαριασμοί στο Facebook», υποστήριξαν εκπρόσωποι του facebook.

Δες ακόμα: Facebook: Ετοιμάζει την κατάργηση των likes

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;