Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Eπίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά πότε κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις και πότε θα πληρωθεί η τέταρτη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με πηγές, η τέταρτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21 (για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς τα τέλη του μήνα Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ημερομηνίες 25 και 27 Σεπτεμβρίου του 2019.

Την επόμενη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις 12:00 της 13ης Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα ωσότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019 (για τον Ιούλιο και Αύγουστο), η οποία θα καταβληθεί, όπως αναφέραμε, ανάμεσα στις 25-27 Σεπτεμβρίου.

Ποιους αφορά η πληρωμή

Η πληρωμή της τέταρτης δόσης του επιδόματος παιδιού αφορά όσους και όσες έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος.

Σημειώνουμε πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος, αφού έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας:

(Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Οι δικαιούχοι, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής τους ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου τους, οφείλουν μέσα σε έναν μήνα να προβαίνουν σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος εμφανίζεται, στην αρχή της αίτησης όταν κάνουν προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συμπλήρωσή της ως προς τα λοιπά. Μόνο μετά την υποβολή της, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ μπορεί να ελέγξει το επισυναπτόμενο δικαιολογητικό και να το εγκρίνει ή μη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησής σας, μέσω της πλατφόρμας κάνοντας προβολή της αίτησης για να διαπιστώσετε αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αν έχει εγκριθεί ή όχι το επισυναπτόμενο και για ποιο λόγο.

Η επεξεργασία των αιτήσεων Α21 και συνολικά η διαδικασία έχει επισπευσθεί σημαντικά, με τη βοήθεια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, η αυτοματοποιημένη λειτουργία της οποίας στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις.

Πηγή: dikaiologitika

Δες ακόμα: ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ/2019 για τις 625 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;