YouTube: Πρόστιμο στην πλατφόρμα για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων
Το YouTube θα πληρώσει ένα πρόστιμο που αγγίζει τα 170 εκ. για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χωρίς γονική συναίνεση.

Ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε στο YouTube. Η γνωστή πλατφόρμα κρίθηκε ένοχη ότι παραβίαζε ζητήματα ιδιωτικότητας παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κρίθηκε ένοχη ότι συνέλεγε δεδομένα παιδιών κάτω των 13, χωρίς την συγκατάθεση των γονιών τους. Κι έτσι, της επιβλήθηκε πρόστιμο μαμούθ που αγγίζει τα 170 εκατ. δολάρια.

Η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, συμφώνησε να πληρώσει το εν λόγο πρόστιμο σε έναν διακανονισμό με την Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ. Ενώ, εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε τα εξής:

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παραβίαση της νομοθεσίας από το YouTube.”

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, το YouTube καταχράστηκε την εξουσία του και χρησιμοποίησε “cookies” χωρίς τη γονική συναίνεση. Αυτό είχε ως σκοπό να δημιουργήσει στοχευμένες διαφημίσεις για ανηλίκους.

Η γνωστή πλατφόρμα υποχρεούται να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών του για τις υποχρεώσεις που φέρουν οι ίδιοι σε ότι αφορά τη γονική συναίνεση προτού συλλεχθούν δεδομένα ανηλίκων.

Δες ακόμα: «The New Pope»: Ο Jude Law στο teaser της νέας σειράς του ΗΒΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;