Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να ζεις
Αυτή είναι η λίστα του Economist με τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς.

Το Economist εξέδωσε την ετήσια λίστα του με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις στον κόσμο. Στη λίστα αυτή, η Ευρώπη κατέχει οκτώ από τις είκοσι θέσεις και παρακάτω μπορείς να δεις αναλυτικά ποιες είναι.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Βιέννη. Η αυστριακή πρωτεύουσα φαίνεται να πληρεί όλα τα κριτήρια της λίστας και να προσφέρει ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους της.

Στη δεύτερη θέση της λίστας Economist Intelligence Unit (EIU) συναντάμε τη Μελβούρνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη αυτή της Αυστραλίας επί επτά χρόνια κατείχε την πρώτη θέση. Ακολουθούν στην κατάταξη το Σίδνεϊ, η Οσάκα και το Κάλγκαρι.

Η Ευρώπη κατέχει οκτώ από τις πρώτες 20 θέσεις της λίστας. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέχουν η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Στη λίστα με τις χειρότερες πόλεις για να ζει κάποιος βρίσκονται το Καράτσι, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντάκα, το Λάγκος και τελευταία η Δαμασκός.

Κάθε χρόνο η EIU βαθμολογεί 140 χώρες με άριστα το 100 και με βάση μια ευρεία γκάμα παραγόντων. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • το επίπεδο διαβίωσης,
  • η εγκληματικότητα,
  • οι υποδομές μεταφορών,
  • η πρόσβαση στην παιδεία και στην υγεία
  • η πολιτική και οικονομική σταθερότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα φέτος δεν αναφέρεται στη λίστα!

Η Βιέννη βαθμολογήθηκε με 99,1 στα 100, όπως και τον περασμένο χρόνο. Η πόλη της Αυστρίας φημίζεται για τις άψογες συγκοινωνίες της, για την πλούσια πολιτιστική της ζωής και άλλα πολλά. Επίσης, η αυστριακή πρωτεύουσα κέρδισε, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά φέτος, την πρώτη θέση σε μία ετήσια έκθεση για την ποιότητα του επιπέδου διαβίωσης. Την έκθεση αυτή εκδίδει η εταιρεία συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού Mercer.

Εξίσου καλή επίδοση με τη Βιέννη παρουσιάζει και η Μελβούρνη. Οι πρώτες 20 πόλεις της κατάταξης έχουν διαφορά στο σκορ τους μικρότερη από πέντε μονάδες. Ενώ, στην κατάταξη δεν παρουσιάζεται καμία αμερικανική πόλη πάνω από τη θέση 22.

Εκεί συναντάμε την την Χονολουλού. Η πόλη αυτή φαίνεται να έχει την καλύτερη επίδοση φέτος ανάμεσα σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ.

Το Δελτίο Τύπου του EIU αναφέρει τα εξής για τη φετινή κατάταξη:

“Η δυτική Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να είναι οι καλύτερες περιοχές στον κόσμο για να ζει κάποιος.”

Για πρώτη χρονιά φέτος, η έκθεση λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις που εξετάζει. Οι πόλεις που επηρεάζονται περισσότερο από τις αλλαγές αυτές είναι το Νέο Δελχί και το Κάιρο. Μάλιστα, κάνουν βουτιά στην κατάταξη και τις βρίσκουμε στην 118η και 125η θέση αντίστοιχα. Η έκθεση γράφει τα εξής:

“κακής ποιότητας του αέρα, των δυσάρεστων μέσων θερμοκρασιών και της ανεπαρκούς υδροδότησης.”

Ενώ, η Αγκάτ Ντεμαρέ της EIU τονίζει τα εξής:

“Αναμένουμε ότι κάποια προβλήματα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή θα επηρεάσουν την βαθμολογία των πόλεων μέσα στα επόμενα χρόνια και ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των πόλεων που θα πλήττονται από αυτή.”

Δες ακόμα: Οι 4 καλύτερες πόλεις για να μείνεις στα 20 σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
 1