ΑΚΡΑΙΟ! Ένας νεαρός στη Βρετανία έχασε την όρασή του λόγω κακής διατροφής!
Ο νεαρός τρεφόταν με τηγανητές πατάτες και fish & chips και αυτό είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του.

Μία πολύ περίεργη και ακραία, θα έλεγα, είδηση ήρθε από την Μεγάλη Βρετανία και το BBC. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ένας 17χρονος έχασε την όρασή του αφού από τότε που τελείωσε το Δημοτικό τρεφόταν αποκλειστικά με πατάτες τηγανιτές, τσιπς, λευκό ψωμί και καμιά φορά λουκάνικο!

Μία πραγματικά ακραία είδηση!

Ο 17χρονος Βρετανός από τότε που τελείωσε το Δημοτικό σχολείο τρεφόταν αποκλειστικά με τηγανιτές πατάτες, τσιπς, λευκό ψωμί. Ενώ, καμιά φορά έτρωγε φέτα ζαμπόν ή λουκάνικο. Οι ιατρικές εξετάσεις που του έγιναν αποκάλυψαν ότι είχε σοβαρή ανεπάρκεια βιταμινών και εμφάνιζε σημάδια σοβαρού υποσιτισμού.

Ο νεαρός επισκέφθηκε τον παθολόγο του σε ηλικία 14 ετών επειδή αισθάνονταν κουρασμένος. Ο γιατρός του έκανε διάγνωση για ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και του έδωσαν συμπληρώματα διατροφής. Όμως, ο νεαρός δεν ακολούθησε τη θεραπεία και δε βελτίωσε ούτε στο ελάχιστο την κακή διατροφή του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Annals of Internal Medicine, τρία χρόνια μετά το πρώτο αυτό περιστατικό, ο νεαρός οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Bristol Eye λόγω της απώλειας της όρασης του!

Η γιατρός Denize Atan, η οποία τον ανέλαβε στο νοσοκομείο, δήλωσε τα εξής:

“Η διατροφή του ήταν ουσιαστικά μια μερίδα πατάτες τηγανιτές από το τοπικό κατάστημα fish and chips καθημερινά. Επίσης έτρωγε τσιπς και μερικές φορές φέτες λευκού ψωμιού και περιστασιακά φέτες ζαμπόν, αλλά καθόλου φρούτα ή λαχανικά.”

Η Dr. Atan δήλωσε, επίσης, ότι τέτοια περιστατικά είναι ασυνήθιστα. Όμως, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκληθεί από την κακή διατροφή και να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς.

Δες ακόμα: Να τι συμβαίνει στο σώμα σου, όταν πηγαίνεις για ύπνο νηστικός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;