Φοιτητικό σπίτι: 4 σημαντικές συμβουλές για να βρεις το κατάλληλο
Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να βρεις το καταλληλότερο φοιτητικό σπίτι για σένα!

Έχουν βγει οι βάσεις 2019 και, πλέον, ξέρεις σε ποια σχολή έχεις περάσει και σε ποια πόλη της Ελλάδας. Οπότε, τώρα ξεκινάει ο επόμενος αγώνας για να βρεις το κατάλληλο φοιτητικό σπίτι για σένα.

Μία πρώτη συμβουλή είναι να ξεκινήσεις νωρίς για την αναζήτησή του για να έχεις και πολλές επιλογές. Λίγοι είναι αυτοί που θα ψάξουν από πολύ νωρίς για να βρουν το φοιτητικό σπίτι που θα νοικιάσουν.

Τώρα, που βγάλαμε από τη μέση αυτή την πρώτη συμβουλή, ήρθε η ώρα να σου δώσουμε και άλλες που θα σε βοηθήσουν να βρεις το καταλληλότερο για σένα. Είναι πραγματάκια που θα δεις ότι θα σε βοηθήσουν και στο ψάξιμο, αλλά και στην μετέπειτα ζωή σου ως φοιτητής.

1. Απόσταση από τη σχολή και το κέντρο της πόλης

Καθώς ψάχνεις για το φοιτητικό σπίτι σου, καλό θα είναι να έχεις στο μυαλό σου πόση απόσταση έχει από το κέντρο της πόλης και πόση από τη σχολή σου. Η αλήθεια είναι ότι θα σε βολέψει περισσότερο να είσαι κοντά στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, στις επαρχιακές πόλεις, οι σχολές είναι πιο έξω, που σημαίνει ότι για να μετακινηθείς θα θέλεις κάποιο μέσο. Οπότε, είναι πιο εύκολο να μένεις στο κέντρο και να έχεις τα πάντα δίπλα σου (σουπερ μάρκετ, φαρμακεία, καφετέριες κλπ) και να χρειάζεται να μετακινείσαι για τη σχολή σου, παρά να χρειάζεται να μετακινείσαι με ταξί ή λεωφορεία την υπόλοιπη μέρα.

2. Στάσεις λεωφορείων

Σαν συμπληρωματική συμβουλή στην παραπάνω είναι αυτή με την απόσταση του σπιτιού σου από τις στάσεις των λεωφορείων. Αυτό θα σου λύσει τα χέρια για τις μετακινήσεις τόσο μέσα στην πόλη όσο και προς/ από τη σχολή. Βρες ένα σπίτι, λοιπόν, σε κοντινή απόσταση από στάση λεωφορείου!

3. Τσέκαρε καλά το σπίτι

Πριν το νοικιάσεις καλό θα ήταν να τσεκάρεις τα υδραυλικά του, τις παροχές και ότι άλλο μπορεί να σου περάσει από το μυαλό σου. Πολλά σπίτια μπορεί να φαίνονται ωραία στο μάτι, αλλά να μην είναι τόσο προσεγμένα. Ή άλλα μπορεί να είναι παλιά και να σου παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα. Οπότε, ένας καλός έλεγχος πριν πεις το ναι είναι ότι χρειάζεσαι!

4. Βάλε ένα budget

Θα δεις πολλά σπίτια. Άλλα θα είναι πολύ καινούρια, άλλα θα είναι παλιά. Όμως, με αυτό που θα πρέπει να ξεκινήσεις είναι ένα οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θα μπορέσεις να κινηθείς. Είναι σίγουρο ότι δε θα μπορέσεις να κλείσεις ένα σπίτι με 500 ευρώ τον μήνα, όσο καλό και να είναι. Οπότε, πρέπει εξ αρχής να συνεννοηθείς με τους γονείς σου για το πόσα λεφτά μπορείς να διαθέτεις κάθε μήνα για ενοίκιο.

Δες ακόμα: Ψάχνεις σπίτι στην πόλη που πέρασες; Οι 19 συμβουλές που χρειάζεσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;