Παιδεία: Τι ώρα θα χτυπάει τελικά το πρώτο κουδούνι;

Από neolaia.gr Team 30 Αυγούστου 2019

Τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία - Δείτε αναλυτικά!

Η Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως, γνωστοποίησε πριν καιρό, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τη μη εφαρμογή της απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας με τον Κώστα Γαβρόγλου είχαν επισημάνει την πρόθεσή τους να αλλάξει η ώρα που χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και επομένως, αντί για 08:15 πμ να χτυπά στις 9:00 πμ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως, ωστόσο, τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά από τις 8.15 πμ αντί για τις 9:00 πμ, ενδεχόμενο που είχε ανακοινωθεί πως εξετάζεται από την προηγούμενη ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.

«Δε θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η νυν Υπουργός.

Σύμφωνα τώρα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 έως και 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα.

Δες ακόμα: Λύκειο: Τι θα ισχύσει για τα μαθήματα και τις εξετάσεις από το νέο σχολικό έτος 2019-2020

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486