Φωτιά στον Αμαζόνιο: Η Βραζιλία αποδέχεται (τελικά) τη βοήθεια των G7 με όρους
Η βοήθεια που προσέφεραν οι G7 στην Βραζιλία για τη φωτιά στον Αμαζόνιο έγινε, τελικά, αποδεκτή υπό όρους!

Η σύνοδος των G7 είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει βοήθεια ύψους 20 εκ. στην κυβέρνηση της Βραζιλίας για την κατάσβεση της φωτιάς στον Αμαζόνιο. Η Βραζιλία στην αρχή φαινόταν αρνητική στην παγκόσμια αυτή βοήθεια. Τελικά, χθες την Τρίτη, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ότι είναι ανοικτή στην προσφορά οικονομικής βοήθειας “από ξένους οργανισμούς και ακόμη και χώρες”/ Όμως, έθεσε κάποιους όρους!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είπε ότι θα δεχθεί τα κεφάλαια αυτά μία ημέρα μετά την απόρριψη της προσφοράς που έκανε η G7. Έβαλε, όμως, τους δικούς της όρους. Η εκπρόσωπος της προεδρίας της λατινοαμερικάνικης χώρας είπε τα εξής:

“Το σημαντικό είναι πως, αφού τα χρήματα αυτά εισέλθουν στη Βραζιλία (…) την ευθύνη για τη διαχείρισή τους θα την έχουμε εμείς.”

Φαίνεται ότι η αλλαγή αυτή του Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφηκε μετά τη διεθνή κατακραυγή για τη φωτιά στον Αμαζόνιο που κατακαίει τα πάντα για μέρες και την απειλή της σύναψης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Mercosur, την οποία τα δύο μέρη διαπραγματεύονταν επί είκοσι χρόνια.

Οι φωτιές συνέχιζαν να εξαπλώνονται. Μάλιστα, μέσα σε 24 ώρες, καταγράφηκαν 1.659 εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα από το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE). Περισσότερες από τις μισές είναι στην Αμαζονία.

Σχεδόν 2.500 άνδρες και περίπου δεκαπέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους δύο C-130 Hercules τροποποιημένα ώστε να μπορούν να εκτελούν αποστολές πυρόσβεσης, συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Δες ακόμα: Φωτιά στον Αμαζόνιο: Η Βραζιλία αρνείται επίσημα τη βοήθεια από τους G7

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;