Πόσο παραγωγική είναι μία ώρα δουλειάς στις διάφορες χώρες του κόσμου;
Στην Ελλάδα μπορεί να δουλεύουμε αρκετές ώρες, αλλά είναι η παραγωγικότητά μας αντίστοιχη;

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ για το πόσο δουλεύουν οι άνθρωποι στις χώρες του κόσμου είναι πολύ ενδιαφέροντα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά δείχνουν και την παραγωγικότητα κάθε λαού!

Κάθε χρόνο αρκετές έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες είμαστε ανάμεσα στους λαούς οι οποίοι δουλεύουν τις περισσότερες ώρες τον χρόνο. Η μελέτη του ΟΟΣΑ έρχεται να αλλάξει λίγο την εικόνα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, λοιπόν, οι ώρες εργασίας δεν μεταφράζονται απαραίτητα και σε παραγωγικότητα. Για να έχουμε ένα πλαίσιο που να καταλαβαίνουμε, παραγωγικότητα ορίζεται το αποτέλεσμα της πράξης ΑΕΠ χώρας ανά ώρες εργασίας.

Σύμφωνα τα στοιχεία του Οργανισμού, ανεξαρτήτως από το πόσο σκληρά εργάζεται ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα αυτό που παράγει για την τοπική οικονομία (όσον αφορά όρους ΑΕΠ) απέχει κατά πολύ από ότι ένας εργαζόμενος στην Ιρλανδία. Πιο συγκεκριμένα, η εργασία μίας ώρας στην Ελλάδα συμβάλει 38,5 δολάρια στην οικονομία της χώρας. Ενώ, στην Ιρλανδία είναι υπερδιπλάσια (102,3 δολάρια).

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα μίας χώρας είναι τρεις:

  1. οι επενδύσεις σε κεφαλαιακό εξοπλισμό,
  2. οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία και
  3. η καλή οργάνωση και λειτουργία των αγορών

Για την Ελλάδα, τα βασικότερα προβλήματα που συνδέονται με τους παραπάνω παράγοντες είναι η περιορισμένη δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις και η έλλειψη θέσεων με υψηλή παραγωγικότητα. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι και ο υψηλός αριθμός αυτοαπασχολούμενων.

Η Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή του κεντρικού πίνακα, καθώς εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι κολοσσοί της παγκόσμιας τεχνολογίας. Γενικότερα στην λίστα του ΟΟΣΑ την πρώτη θέση κατέχει το Λουξεμβούργο όπου ο βασικός πυλώνας της οικονομίας είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Δες τα σχετικά γραφήματα όπως δημοσιοποιήθηκαν από το Statista!

Δες επίσης: 3 απλοί τρόποι για να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;