Αμαζόνιος: Ο Μπολσονάρου κατηγορεί τις ΜΚΟ για εμπρησμό
Προσπαθώντας να αποκρούσει τις κριτικές που δέχεται για την αντιπεριβαλλοντική του πολιτική, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγορεί τις ΜΚΟ ότι ανάβουν φωτιές στον Αμαζόνιο για να πλήξουν την κυβέρνησή του

Χωρίς προηγούμενο η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, “πνεύμονα” της γης.,με περισσότερες από 74.000 φωτιές να καίνε από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα.

Τη στιγμή που ένα από τα ζωτικότερα φυσικά μέρη του πλανήτη χάνεται στις φλόγες, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εξαπολύει δριμείες κατηγορίες προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κατηγορώντας τες ότι εκείνες είναι που ανάβουν φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, έτσι ώστε να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησής του, αφού εκείνος τους έκοψε τη χρηματοδότηση.

Να σημειώσουμε ότι ο Μπολσονάρου ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία το 2018, είχε ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των ελέγχων για την αποφυγή της αποψίλωσης των δασών, αφαιρώντας μάλιστα αρμοδιότητες από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας και επιτρέποντας τις εξορύξεις στις προστατευμένες περιοχές των ιθαγενών φυλών.

Επιπλέον, συγκρούσθηκε ανοικτά με τη Γερμανία και τη Νορβηγία, οι οποίες από το 2008 στηρίζουν οικονομικά το Ταμείο για την Αμαζονία, το οποίο χρηματοδοτεί τα σχέδια για την προστασία της ζούγκλας και των δασών της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας, ενώ σε σχέση με το 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι πλούσιο σε βιοποικιλότητα και φυσικούς πόρους, έχει έκταση 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και θεωρείται από τους επιστήμονες ως το σημαντικότερο δάσος, όχι μόνο για τους ντόπιους κατοίκους και τις κοινότητες των αυτοχθόνων, αλλά και για τη συνολική εύρυθμη εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του πλανήτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

There was worldwide outcry when the Notre Dame cathedral was on fire. Why is there not the same level of outrage for the fires destroying the #AmazonRainforest? . #FightForYourWorld #Deforestation #ClimateCrisis #Rainforest #Amazon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWF_UK (@wwf_uk) στις

Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο, που βρίσκεται περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας ακόμη black out στην πόλη, ενώ επί μέρες, φλέγονται απέραντες εκτάσεις στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Οι φωτιές έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας, που καλύπτει τον ουρανό του Σάο Πάολο.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες ακόμα: Αμαζόνιος: Φλέγεται ο δασικός «πνεύμονας» της γης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;