Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να απιστήσουν σε μία σχέση!
Μία έρευνα μας αποκαλύπτει ποιοι τύποι ανθρώπων είναι πιο πιθανό να απιστήσουν σε μία σχέση!

Έχεις αναρωτηθεί αρκετές φορές γιατί να απιστήσει κάποιος και πώς γίνεται να το κάνει αν αγαπάει κάποιον άλλο! Δεν είναι η μόνη, όμως, καθώς και επιστήμονες θέλουν να βρουν μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα!

Ψυχολόγοι, βιολόγοι και πολλοί άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν γιατί συμβαίνει η απιστία. Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που επιδρούν καταλυτικά στο να προδώσει κάποιος τον σύντροφό του ή να υποπέσει σε ένα στιγμιαίο λάθος που αργότερα θα αποδώσει ως κακή κρίση;

Σύμφωνα με συγκεκριμένες μελέτες έχουν γίνει προσπάθειες να προσδιορίσουν, οι επιστήμονες, εάν ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας είναι πιο κοινά μεταξύ των σεξουαλικά άπιστων συντρόφων και συζύγων σε σχέση με άλλους, που παραμένουν πιστοί.

Αυτό που έχουν διαπιστώσει είναι ότι ο νευρωτισμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υπερβολική θλίψη, απόλαυση και συναισθηματική αστάθεια, συνδέεται θετικά με συναισθηματικές δυσλειτουργίες στη σχέση! Αυτό, όμως, δε μεταφράζεται σε απιστία για τους ίδιους τους νευρωτικούς, αλλά για τους συντρόφους τους!

Πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει διότι αφενός οι σύντροφοι των νευρωτικών κουράζονται και απελπίζονται με τη σχέση τους. Επίσης, στα αρνητικά είναι και το ότι οι ίδιοι οι νευρωτικοί δεν έχουν ενέργεια αλλά ούτε και διάθεση για να επενδύσουν στη σεξουαλική και συναισθηματική ικανοποίηση του συντρόφου τους!

Και, έτσι, δημιουργείται ένα κενό που ο σύντροφος προσπαθεί να καλύψει.

Στο στόχαστρο των ερευνητών έχουν μπει και οι εξωστρεφείς άνθρωποι. Άνθρωποι, οι οποίοι είναι αρκετά κοινωνικοί και φαίνεται ότι θα έχουν εύκολη την απιστία.

Η εξωστρέφεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες σημαίνει μεγαλύτερη κοινωνικότητα, βεβαιότητα και συναισθηματική εκφραστικότητα. Αποτελεί, επίσης, ένα δείκτη ότι ένα άτομο είναι πιθανό να είναι πιο σεξουαλικά ενεργό και πιο πρόθυμο να αναλάβει σεξουαλικούς κινδύνους.

Οπότε, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών, οι πολύ εξωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους!

Αυτή η εξωστρέφεια δεν είναι παρά η τακτική μιας πιο εσωτερικής στρατηγικής που επιδιώκει την τόνωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και την ικανοποίηση σεξουαλικών ενστίκτων και συναισθηματικών αναγκών. Δηλαδή, αναζητούν αυτό που τους λείπει με τη συμπεριφορά τους. Ένα συν είναι ότι αρκετοί εξωστρεφείς δεν απατούν, απλά μένουν στο φλερτ και στις υποσχέσεις.

Άμα ζηλεύεις πολύ, καλό είναι να μείνεις μακρυά από τέτοιους ανθρώπους!

Όπως και με την περίπτωση των νευρωτικών, μεγάλο θέμα υπάρχει με τους συντρόφους των εξωστρεφών, καθώς και αυτοί είναι πιθανό να απατήσουν! Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή φοβούνται ότι ο άλλος θα τους την “κάνει” έτσι και αλλιώς, οπότε αμύνονται με το να το κάνουν αυτοί πρώτοι.

Όλοι πάντως, κάποια στιγμή βιώνουμε τη μονοτονία στη σχέση και θέλουμε κάτι καινούριο. Το αν θα προχωρήσεις στην απιστία έχει να κάνει περισσότερο με σένα, αλλά όπως λένε και οι έρευνες με τη θρησκεία σου, τον τρόπο που μεγάλωσες και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες.

Οπότε, ένας εξωστρεφής με βαθιές θρησκευτικές συνδέσεις δύσκολα θα απατήσει τη σύζυγό του, ακόμη και αν το θέλει πολύ, και εάν ακόμη το κάνει δύσκολα θα το παραδεχτεί καθώς το έχει ήδη απορρίψει πριν συμβεί!

Δες ακόμα: 4 λάθη που κάνουμε όλοι στις σχέσεις μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;