Ryanair: Σε απεργία από σήμερα το προσωπικό στην Πορτογαλία
Από σήμερα ξεκίνησε απεργία το προσωπικό καμπίνας της Ryanair στην Πορτογαλία και ενδέχεται να επηρεαστεί το πρόγραμμα των πτήσεων

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου, η απεργία του προσωπικού καμπίνας της εταιρείας Ryanair στην Πορτογαλία, με την ίδια να προειδοποιεί τους επιβάτες ότι ενδέχεται να επηρεαστεί μικρός αριθμός πτήσεων, ενώ η κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους να παράσχουν ένα μίνιμουμ υπηρεσιών, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναστατώσεις.

Η 5ημερη απεργία κηρύχθηκε από το σωματείο SNPVAC και είναι η πρώτη απεργία μιας σειράς προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στην Ιρλανδία, τη Βρετανία και την Ισπανία, ενώ πραγματοποιείται έναν χρόνο, αφού απεργίες με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη Ryanair, αλλά και διάφορα μισθολογικά αιτήματα, ανάγκασαν την εταιρεία να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις.

Η Ryanair ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 20 Αυγούστου, ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα κάποιων πτήσεών της στην Πορτογαλία και πρόσθεσε ότι θα ενημερωθούν οι επιβάτες που επηρεάζονται από αυτές.

Μέχρι τώρα, δεν έχουν αναφερθεί ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και του Φάρο.

Η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι μετά τις περσινές απεργίες, με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αρκετά σωματεία πιλότων σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, το SNPVAC καταγγέλλει ότι η Ryanair αρνείται να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο που υπεγράφη τον Νοέμβριο και το οποίο προβλέπει την παροχή δώρου γιορτών στους εργαζόμενους, 22 ημέρες ετησίως άδεια και πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Πορτογαλίας σε θέματα οικογενειακού δικαίου.

Πηγή: Documento

Δείτε ακόμα: 14 πράγματα που θα σου φανούν απολύτως χρήσιμα στο επόμενο ταξίδι σου με αεροπλάνο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;