Η 21η Αυγούστου έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας

Από neolaia.gr Team 21 Αυγούστου 2019

21η Αυγούστου είναι Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας!

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας (Ιnternational Day of Remembrance of and Tribute to the Victims of Terrorism) καθιερώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017 με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να τιμώνται κάθε χρόνο, στις 21 Αυγούστου, τα θύματα αλλά και οι επιζήσαντες τρομοκρατικών ενεργειών ανά τον κόσμο. Είναι μία ιδιαίτερη μέρα και μοναδική μέρα που τιμά τα θύματα, αλλά και μας θυμίζει τα κακά της τρομοκρατίας.

Στο ψήφισμα του διεθνούς οργανισμού υπογραμμίζεται ότι το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παρόλο που η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές πρόβλημα που πλήττει τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, οι περισσότεροι θάνατοι από τρομοκρατικές ενέργειες συγκεντρώνονται σε μικρό αριθμό χωρών. Πιο συγκεκριμένα χώρες που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων είναι η Σομαλία, η Συρία, η Νιγηρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα από τα κύρια καθήκοντα των κρατών – μελών είναι τα εξής:

  • η υποστήριξη των θυμάτων της τρομοκρατίας,
  • η προώθηση και η προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ένας από τους παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ένας ακόμη σκοπό της Διεθνής Ημέρας Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας είναι και η ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και του κοινού σχετικά με τη σημασία της μακροχρόνιας σωματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και οικονομικής αποκατάστασης των θυμάτων της τρομοκρατίας, προκειμένου να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486