Κώστας Γαβράς: Ο μεγάλος σκηνοθέτης θα λάβει ακόμη μία τιμητική διάκριση από διεθνές φεστιβάλ
Ακόμη ένα τιμητικό βραβείο θα δοθεί στον Κώστα Γαβρά. Αυτή τη φορά από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν!

Ο Κώστας Γαβράς έχει έτοιμη τη νέα του ταινία που θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019. Εκεί, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα τιμηθεί και με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο παγκόσμιο σινεμά. Σε αυτή τη διάκριση, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα τιμητικό βραβείο.

Ο γνωστός σκηνοθέτης θα βραβευθεί για το σύνολο της καριέρας του με το τιμητικό βραβείο Donostia στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους διοργανωτές.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ γράφουν τα εξής:

“Ένα σημαντικό μέρος των σχεδόν 20 ταινιών του χρησίμευσε για να τεθεί ο δάκτυλος εις τον τύπον των ήλων, όπως οι δικτατορίες, οι πολιτικοί διωγμοί, ο ρατσισμός και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλου.”

Ο Κώστας Γαβράς έχει βραβευθεί με το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Καλύτερου Μοντάζ για το πολιτικό θρίλερ, “Ζ” το 1969. Επίσης, έχει καταφέρει να κατακτήσει τον Χρυσό Φοίνικα το 1982 για την ταινία “Missing”. Για την ίδια ταινία κατάφερε, επίσης, να κερδίσει και το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα δοθεί στον Κώστα Γαβρά στις 21 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο ίδιο φεστιβάλ θα βραβευτεί για το σύνολο της καριέρας της η Ισπανίδα ηθοποιός Penelope Cruz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ θα προβάλει την τελευταία του ταινία του γνωστού σκηνοθέτη “Ενήλικοι στο Δωμάτιο”. Η ταινία αυτή πρόκειται για μια διασκευή του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη που αναφέρεται στην αντιπαράθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2015 εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Δες ακόμα: Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Ο Κώστας Γαβράς θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;