Ανακοίνωση Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Διευκρινήσεις σχετικά με ανακρίβειες που αφορούν πτυχία νομικής από κυπριακά πανεπιστήμια

Επειδή σε διάφορες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες αναφέρεται αναληθώς ότι συγκεκριμένο πανεπιστήμιο της Κύπρου είναι το μοναδικό που προσφέρει πρόγραμμα σπουδών στο Ελληνικό Δίκαιο και αυτό οδηγεί σε παρανοήσεις και εσφαλμένες εντυπώσεις, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

  • Το πτυχίο νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι το πρώτο πτυχίο κυπριακού πανεπιστημίου που αναγνωρίστηκε από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο και γίνεται δεκτό για άμεση εγγραφή των αποφοίτων ως ασκούμενων δικηγόρων στην Κύπρο και το πρώτο πρόγραμμα νομικής που λειτούργησε στην Κύπρο και έτυχε αναγνώρισης από την κυπριακή κυβέρνηση. Αναγνωρίστηκε επίσης από τους αρμόδιους φορείς άλλων κρατών, τόσο στην ΕΕ, όσο και διεθνώς. Με 25 χρόνια εμπειρία στην παροχή νομικής εκπαίδευσης το πρόγραμμα Νομικής είχε μέχρι σήμερα εκατοντάδες αποφοίτους νομικής που διαπρέπουν επαγγελματικά στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.
  • Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει, όπως και όλα τα πανεπιστήμια της υφηλίου, που έχουν Νομική Σχολή, πτυχίο Νομικής. Οι Νομικές Σχολές των Ελληνικών πανεπιστημίων προσφέρουν πτυχίο Νομικής και όχι πτυχίο Ελληνικού Δικαίου, όρος που είναι επιστημονικά αδόκιμος.
  • Στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι φοιτητές παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια πλήρες πρόγραμμα Ελληνικού Δικαίου επί όλων των γνωστικών αντικειμένων, το οποίο οδηγεί στην απονομή του δόκιμου τίτλου πτυχίου Νομικής, όπως δηλαδή του τίτλου σπουδών των Ελληνικών Νομικών Σχολών.
  • Οι τίτλοι σπουδών Νομικής των εξ Ελλάδος αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν τύχει αξιολόγησης και αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ και μάλιστα ήταν τα πρώτα χρονολογικά πτυχία νομικής κυπριακού πανεπιστημίου που αναγνωρίστηκαν, εδώ και μια σχεδόν δεκαετία, από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμα και αντίστοιχα των πτυχίων νομικής των ελληνικών πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι εξάλλου αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και απόφοιτοι του έγιναν δεκτοί από τους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους και δικηγορούν στην Ελλάδα.
  • Με 30 μόνιμα μέλη ΔΕΠ και 70 συνολικά διδάσκοντες, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι με διαφορά η μεγαλύτερη Νομική Σχολή στην Κύπρο, με πανεπιστημιακούς που έχουν σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και διεθνή αναγνώριση και την πιο πλούσια δράση από οποιαδήποτε Νομική Σχολή στην Κύπρο.

Η ετήσια ανασκόπησή της Σχολής για το 2018 που είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο σε: https://www.unic.ac.cy/wp-content/uploads/UNIC-Law-Year-in-Review-2018-EL.pdf ομιλεί αφ’ εαυτού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;