ΟΠΕΚΑ: Αυτοί δικαιούνται το ειδικό μηνιαίο επίδομα που χορηγεί
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Με ανακοίνωση που έχει κάνει ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), έχουν γνωστοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του νέου μηνιαίου επιδόματος, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και χορηγείται στους/στις δικαιούχους του, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019

Δείτε αναλυτικά για το μηνιαίο επίδομα του ΟΠΕΚΑ:

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε, λοιπόν, να δίνει 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια το ποσό των 15.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Η χορήγηση του επιδόματος αυτού θα πραγματοποιείται, προκειμένου να καλύψει την οποία διαφορά προκύπτει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ, θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος γονέας στον Οργανισμό να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και θα διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορείς να διαγραφείς από τα μητρώα ανέργων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;