Αυτός είναι ο μεγαλύτερος παπαγάλος που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!
Ήταν τόσο μεγάλος που, μάλλον, δεν μπορούσε καν να πετάξει!

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος παπαγάλος που έχει υπάρξει ποτέ στη γη. Κι όμως, οι παπαγάλοι ήταν πολύ μεγαλύτεροι από τους σημερινούς απογόνους τους και έζησαν αρκετά χρόνια πριν.

Το απολίθωμα του μεγαλύτερου παπαγάλου του ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη νότια Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είχε ύψος σχεδόν ένα μέτρο και ζύγιζε περίπου επτά κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του είναι υπερδιπλάσιο από τον μεγαλύτερα (μέχρι σήμερα) γνωστό παπαγάλο, που ονομάζεται κακάπο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Τρέβορ Γουόρθι του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αυστραλίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Biology Letters” της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας. Όπως αναφέρουν οι Guardian, Telegraph και το “Science”, οι επιστήμονες ονόμασαν τον παπαγάλο “Ηρακλής ο απρόσμενος” (Heracles inexpectatus) λόγω του μεγάλου μεγέθους του.

Στην αρχή, οι ερευνητές πίστευαν ότι έχουν να κάνουν με κάποιο είδος γιγάντιου αρχαίου αετού. Το απολίθωμα βρέθηκε στο Κεντρικό Οτάγκο και χρονολογείται πριν από περίπου 19 εκατομμυρίων έτη. Κι από ότι φαίνεται, τότε το κλίμα της περιοχής πρέπει να ήταν υποτροπικό!

Είναι πιθανό ότι εξαιτίας του βάρους του ο “Ηρακλής” δυσκολευόταν να πετάξει. Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, ίσως, δεν μπορούσε να πετάξει καν. Η διατροφή του, ωστόσο, είναι άγνωστη. Παρόλο που σήμερα οι περισσότεροι παπαγάλοι είναι φυτοφάγοι, δεν αποκλείεται αυτός ο παπαγάλος, που διέθετε ένα τεράστιο φονικό ράμφος, να ήταν επίσης σαρκοφάγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα ορισμένοι νεοζηλανδικοί παπαγάλοι τρώνε θαλασσοπούλια. Μπορεί επίσης, ίσως να ήταν και κανίβαλος. Δηλαδή να επιτίθεται σε άλλους παπαγάλους του είδους του για να τους φάει.

Δες επίσης: Ο παπαγάλος που τραγουδάει Rihanna είναι ό,τι πιο αστείο θα δεις σήμερα (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
 1 
  
 0