ΟΑΕΔ: Ειδικό επίδομα 720 ευρώ για όσους δεν εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας

Από neolaia.gr Team 6 Αυγούστου 2019

Ειδικό βοήθημα του ΟΑΕΔ σε ανέργους που δεν εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας. Δείτε αναλυτικά!

Ο ΟΑΕΔ έχει ένα επίδομα για όσους δε διαθέτουν ή δε συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας. Μπορείς να διεκδικήσεις το ειδικό αυτό βοήθημα του ΟΑΕΔ, άμα έχεις μείνει επί τρεις μήνες άνεργος.

Το ειδικό αυτό βοήθημα, αποκαλείται «Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων», χορηγείται σε ασφαλισμένους που είναι άνεργοι επί τρεις μήνες. Μάλιστα, χρειάζεται οι αιτώντες να έχουν πραγματοποιήσει το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας.

Το επίδομα του ΟΑΕΔ ισούται με 15 ημερομίσθια και ανέρχεται σε 240 ευρώ, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το ποσό μπορεί να δοθεί έως και τρεις φορές τον χρόνο. Έτσι, ο άνεργος να πάρει συνολικά 720 ευρώ.

Αν είσαι άνεργος, για να δικαιούσαι το παραπάνω επίδομα θα πρέπει:

  • Να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)
  • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
  2. Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  3. Αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

Πώς θα κάνεις την αίτησή σου για το επίδομα:

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

  • αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά,
  • μέσω του e-services.

Για την μετάβασή σας στο e-services μέσω των ΚΕΠ Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ, όπου υποβλήθη.

Δες επίσης: ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.800 ευρώ σε άνεργους πτυχιούχους – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486