Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: 5 – 12 Αυγούστου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Δες τι θα φέρει η νέα εβδομάδα στο ζώδιό σου!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: 5 – 12 Αυγούστου

Από τη Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr

Μία σχετικά ήρεμη εβδομάδα, που περιγράφεται με τις μικρές της πινελιές η καθημερινότητα, στις Ημερήσιες προβλέψεις, με οδήγησε να αναζητήσω βαθύτερες πτυχές της αστρολογικές προσέγγισης, για να δώσουμε το στίγμα της.

Και αυτό που προέχει όλων είναι η πολυήμερη συμπόρευση του Πλούτωνα με έναν αστεροειδή των Κενταύρων, την Χαρικλώ, στον Αιγόκερω.

Σ’ αυτή την κομβική στιγμή αλλαγής, στον ουράνιο χάρτη έχουμε την σύνοδο ακριβείας του Πλούτωνα με τον αστεροειδή 10199 Chariklo (Χαρικλώ), στον Αιγόκερω.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, ρυθμίζει τις βαθιές, ριζικές αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο και στον καθένα μας εξατομικευμένα, κατά συνέπεια.

Ο αστεροειδής Χαρικλώ, από την σημαντική ομάδα των Κενταύρων, προσδίδει ιδιαίτερο νόημα αυτές τις μέρες στις αλλαγές που συντελούνται.

Η Χαρικλώ, της οποίας το όνομα έχει ο αστεροειδής, βρίσκεται, ανάμεσα στον Ουρανό και τον Κρόνο, όπως ο «σύζυγός» της Χείρωνας.

Επικρατέστερη εκδοχή στην μυθολογία μας, είναι πως η Χαρικλώ υπήρξε νύμφη (κάποιοι την θεωρούν ναϊάδα), όχι αθάνατη, αλλά υπεραιωνόβιο ον, και φαίνεται πως γέννησε άτομα με χάρισμα στη προφητεία. Δηλαδή, αυτούς που βλέπουν μπροστά από την εποχή τους, που έχουν αναπτυγμένη την έκτη αίσθηση, που παρέχουν βοήθεια και στήριξη με την ιδιαιτερότητά τους.

Ήταν ένα αγαπητό άτομο και σε κάποιες παραδόσεις, εμφανίζεται ως θηλυκή Κένταυρος ή σαν απόγονος του Ηλιακού θεού, Απόλλωνα. Είναι μία ευγενική μορφή ανάμεσα στους Κενταύρους. Αγαπά, φροντίζει τους αρρώστους, τα παιδιά, είναι αφοσιωμένη και έχει δοθεί στους άλλους. Αλλά είναι και θλιμμένη καθώς χάνει τον σύζυγό της και ταλαιπωρείται η κόρη της, με ποινές από τους θεούς. Ο πόνος, δεν την κάνει να σκληρύνει στη καρδιά. Συνεχίζει το έργο της…ένα έργο προσφοράς και γενναιοδωρίας.

Καθώς η σύνοδος σχηματίζεται στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που φέρει δύο πτυχές, την σκληρότητα και την αίσθηση δικαίου, η Χαρικλώ και ο Πλούτωνας, τονίζουν την ανάγκη για αλλαγή, μέσω ουσιαστικών και αξιόλογων κινήσεων ανθρωπιάς και δοτικότητας.

Ο πόνος ως μάθημα ζωής, δεν πρέπει να μας κάνει σκληρούς και ανάλγητους. Εξ άλλου, αυτός δοκιμάζει την ποιότητά μας ως ανθρώπους. Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τις σκληρές άμυνες, την αναλγησία και την τάση επικράτησης, και με σοφία να επιλέξουμε τρόπους συνεισφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Τα βασικά σημεία θα είναι τα όπλα μας: η ευθυκρισία, ο σεβασμός προς τον πλησίον και οι αξίες που μας διαποτίζουν ως ύπαρξη.

Το παράδειγμα της Χαρικλούς είναι εξαιρετικό μήνυμα. Συμπόνια, σύμπνοια, καθήκον και αγάπη, αλλά και προοπτική για ένα καλύτερο «αύριο», είναι στο χέρι μας και χρειαζόμαστε ανθρώπους με αυτή την νοοτροπία.

Μέσα από την προσφορά, εισπράττουμε δύναμη και αναζωογόνηση ως το βαθύ μας κύτταρο! Αρκεί να έχουμε σοφία στις επιλογές κι όχι σπατάλη δυνάμεων ή να είμαστε θύματα ή θύτες χειραγώγησης μέσω της προσφοράς.

Η συμπόρευση, οδηγεί σε νέους δρόμους, «καίγοντας» τα αρνητικά του παρελθόντος και θεραπεύοντας με τη δύναμη της αγάπης και της προσφοράς, τα τραύματά μας. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύει την έμπνευση για τη νέα εποχή, καθώς ο Πλούτωνας αναδομεί και η Χαρικλώ θεωρείται προάγγελος μίας νέας εποχής και προσδίδει δημιουργική έμπνευση.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019

Κριός

Αναζητάτε νέα πορεία, με σκοπό την αναγνώριση στην κοινωνική σας παρουσία. Εδώ και καιρό, έχετε υποστεί πιέσεις για επιβεβαίωση και καταξίωση, βάζετε όμως στόχους ψηλούς καθαρά υλικούς και πιέζεστε να φέρετε τη γνώση σε συμφιλίωση με το κοινωνικό σας περιβάλλον. Οι προκλήσεις σας αναγκάζουν να λειτουργήσετε μέσα σε πλαίσια συγκεκριμένα και να αξιώσετε την αναγνώριση. Όχι ότι δεν είστε ικανοί να αποδώσετε, αλλά πολλές φορές οι απαιτήσεις σας είναι πέρα των ορίων, ή είναι διαρκείς και μόνιμα ανικανοποίητες, καθώς στοχεύετε όλο και ψηλότερα στη κοινωνική βαθμίδα, υποβάλλοντας τον εαυτό σας σε ένα διαρκή αγώνα. Καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με τις πραγματικές σας ανάγκες. Θα τις αναγνωρίσετε όταν αναζητήσετε το βαθύτερο νόημα της ζωής. Κι αυτό είναι μέσα από βαθιά αυτογνωσία και την κοινωνική προσφορά.

Ταύρος

Πολύ πιθανόν να βρεθείτε στους κόλπους μίας ομάδας ενός δασκάλου ή γκουρού, από τον οποίο να επηρεαστείτε και με τον οποίο να ταυτιστείτε σε μεγάλο βαθμό. Θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε την Αλήθεια, αλλά ίσως χωρίς να έχετε μία σαφή εικόνα της πραγματικότητας. Είναι κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπήρξατε επιρρεπείς σε ιδεολογικές επιρροές, και τώρα κατανοείτε πως δεν είναι σωστό να «θεοποιείτε» τον πνευματικό καθοδηγητή. Η λογική και η έρευνα θα σας εμποδίσουν από το να απορροφήσετε αδιακρίτως κάθε μήνυμα που λαμβάνετε. Πολλές φορές θα αισθανθείτε δεσμευμένοι και μπλοκαρισμένοι, εμποδισμένοι στο να βρούμε το δρόμο της εσωτερικής Αλήθειας, από προβλήματα του χθες, ή απογοητεύσεις. Όμως η αλλαγή που σας εξυπηρετεί, απαιτεί να δώσετε βαρύτητα στην σοφία που αποκτήσατε ως τώρα, να παραμείνετε δοτικοί, με έναν ανεξάρτητο δικό σας τρόπο, δίχως «ηγέτες» που σας κατευθύνουν.

Δίδυμοι

Η αναγέννηση μπορεί να είναι σε φυσικό πεδίο, αλλά και βαθύτερα ψυχολογικό. Θα χρειαστεί να αλλάξετε ψυχολογικό υπόβαθρο, κάτι «πεθαίνει» για να εκδηλωθεί μέσα από μία νέα μορφή, οδηγώντας σας σε νέους ορίζοντες και βοηθώντας την εξελικτική σας πορεία σαν ψυχή. Φοβίες, αδυναμίες, ανασφάλειες, εντάσεις συσσωρευμένες, μπορούν πλέον να ξεπεραστούν και να θεραπευτούν. Εμμονές για ανούσια θέματα, θα πάψουν να σας απασχολούν. Αρκεί φυσικά να εργαστείτε με σοφία προς την κατεύθυνση αυτή. Η αλλαγή θα γίνει από λεπτομέρειες καθημερινές. Όταν αντιληφθείτε με ποιο τρόπο χρειάζεται να καταρρίψετε τις επιφυλάξεις και άμυνές σας, θα νιώσετε ελεύθεροι πραγματικά. Η γνώση είναι δρόμος για την εξύψωση του ανθρώπου, αλλά και μέσον για την επιβολή της δύναμης του ανθρώπου στους άλλους. Καλό θα είναι να μη ξεχνάτε ποτέ τις ηθικές αξίες.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;